7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ciasto pszenne przekładane świeżymi owocami (np. śliwkami)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

kurczę, to chyba oznacza ,że ze mną źle ;-) ale wszyscy zjedli , smokowało tak czy siak i zyją więc super :-) a ja będę próbować, w końcu nabiorę wprawy. Dziękuję !
~celka 2010-12-10 12:17:53.537

Jeśli dodałaś sodę, to to mogło być powodem. Soda potrzebuje kwaśnego środowiska, żeby działać, a tu nic takiego nie ma. Proszek to właśnie soda + coś o kwaśnym odczynie + inne dodatki typu antyzbrylacze. A jeśli robiłaś z proszkiem to nie wiem :)
patrycccja 2010-12-09 18:41:34.3

a mi nie wyszło :-( przyznaję, jestem kuchenną sierotą :-( jedna i druga częsć placka nie trzyma się środka, bardzo się przypiekło i jest twarde jak szlag.
choć da się zjeśc ;-)
powiedzcie co zrobiłam źle ?
~celka 2010-12-08 22:43:19.03

zrobiłam z truskawkami. co do cukru, dałam jak w przepisie, ale posypałam cukrem pudrem. ciasto przepyszne!
~weronika 2010-07-02 17:10:24.638

zdecydowanie więcej cukru. i mówię to ja - ta która we wszystkich przepisach ilość cukru zawsze zmniejsza. :)
tasak 2010-06-12 10:15:55.685

Robiłam jeszcze raz, tym razem z jabłkami i z cynamonem i stwierdzam, że to najszybsza i najlepsza szarlotka!
To ciasto robi się 5 min, składniki są zawsze a przełożyć można czymkolwiek (dowolny dżem, powidło, owoce lub krem)
Tylko podtrzymuję teorię, że cukru dwie łyżki:P
Olga 2009-08-11 13:50:48.009

Właśnie zrobiłam. Ogólne wrażenie bardzo pozytywne, łatwo i szybko się robi. Dałam brzoskwinie i nektarynki, które są bardzo soczyste i bałam się, że przez to dolna warstwa się nie upiecze a raczej "ugotuje", już raz tak mi się stało, ale na szczęście upiekło się świetnie. No i ja pominęłam cynamon, bo jakoś nie pasował mi on do brzoskwiń.
Moja jedyna uwaga, to więcej cukru, ja dałam dwie łyżki i brzoskwinie też posypałam przed przykryciem ciastem, i nie jest wcale za słodkie.
Olga 2009-08-06 12:31:49.944

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas