7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Orzechowa pasta z tofu- Komentarze do przepisu -
Ok, byłam bardzo sceptyczna, bo jestem smakowo dość wybredna, ale ta pasta jest ekstra! Ma niepowtarzalny smak, którego do tej pory nawet sobie nie wyobrażałam. Jest super, bardzo dziękuję za przepis. :) Zdecydowanie będę robić częściej.
P.S. Nie dawałam sosu sojowego - samo tofu, orzechy ze skórką (bo nie chciało mi się obierać), pieprz, sól i łyżkę oleju. ~e. 2016-02-26 15:01:18.7
Zrobiłam dzisiaj na śniadanie do chleba i już nie ma. Nie używałam sosu sojowego, bo nie lubię jak "brudzi", posoliłam i popieprzyłam. Część orzechów posiekałam, żeby chrupało. Pasta wyszła super gładka i nie trzeba było dodawać wody ani oleju, ale to dlatego, że tofu domowe i nieodciśnięte dokładnie. Pyszne i faktycznie bardzo smaczne z ogórkami kiszonymi na razowcu. Solidna porcja wege białka na śniadanie. Będę robić częściej.
~Marta 2015-02-21 16:35:50.38 Fantastyczna. Ja dodałam trochę mleka sojowego, bo ciężko się ucierało. Wyszła bardzo gęsta. Nie obierałam też orzechów, bo lubię gorzkawy posmak. Pasta idealna na pumpernikiel albo krakersy własnego wypieku. drevni_kocur 2015-02-03 15:51:12.372
boskie! tak jak nie lubiłam tofu (i wmuszałam w siebie jako białko potrzebne dla weganki) tak teraz stałó sie to mim no 1. Zrobiłam dośc gęste, z dużą ilością orzechów i dodałam do różnych warzyw przysmażonych na patelni. PYCHOTA!
~karma 2013-06-30 17:43:21.234 ja robię bez sosu sojowego, po prostu solę, ewentualnie daję płatki drożdżow tiny 2013-05-21 21:48:54.662
Patrycccjo, robię pochodną pastę. Z twarogu i oleju orzechowego, tłoczonego na zimno. Dodaję nieco soli. Z z dodatkiem sosu sojowego nie probowałam, gdyż nie ma on zastosowania w mojej kuchni. Zachęciłaś mnie jednak do wegańskiego eksperymentu. A ja lubię takie "coś z niczego"
smera 2012-09-25 19:33:11.633
:D Ogromnie się cieszę :) Przyznam, że nie pamiętam już, kiedy ostatnio jadłam ją w połączeniu z ogórkiem kiszonym. Coraz częściej jednak słyszę o takich połączeniach, również z masłem orzechowym, więc coś jest na rzeczy :)
patrycccja 2012-01-21 00:40:59.542
Muszę przyznać, że zrobiłam tę pastę tylko dlatego, że nie miałam co zrobić z tofu. Ale efekt przerósł moje oczekiwanie. Bardzo dobra, idealna pod ogórka kiszonego lub pomidora. Na pewno jeszcze do niej powrócę :)
veganjihad 2012-01-19 15:54:02.723
pasta świetna, naprawdę pycha! ^^
~Nat. 2009-06-22 21:39:28.891
Zrobiłam dziś na śniadanie taką pastę, ale w wersji niewegańskiej, bo na twarożku naturalnym i z dodatkiem mleka zamiast wody czy oleju. Pycha! Dzięki za pomysł! Na pewno nie raz to powtórzę.
ryfka 2009-05-09 11:51:53.961 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Zc iemnm chlebem albo samą ;D
~zebra 2016-11-12 13:31:54.573