7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Smalec nr 3

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ja przesmażam ugotowany granulat z przyprawami np. do grila albo gyrosa, dodaję trochę zrumienionej cebuli i na koniec kilka ząbków czosnku dosłownie po wyłączeniu smalcu. Tłuszcze to: 1 część oleju i 4 części planty. Kiedy stygnie, mieszam od czasu do czasu.
~Anula 2015-03-04 21:10:40.169

Ja przesmażam ugotowany granulat z przyprawami np. do grila albo gyrosa, dodaję trochę zrumienionej cebuli i na koniec kilka ząbków czosnku dosłownie po wyłączeniu smalcu. Tłuszcze to: 1 część oleju i 4 części planty. Kiedy stygnie, mieszam od czasu do czasu.
~Anula 2015-03-04 21:10:02.095

w przepisie podana jest oliwa z oliwek. ta z pierwszego tloczenia nie nadaje sie do podgrzewania. naleza ja spozywać na surowo. do smazenia lepeiej z wytłoczyn.
bazgrou 2007-04-14 00:00:00.0

Zrobiłam dziś. Proporcje podane w przepisie można spokojnie zmiejszyć o połowę, gdyż wychodzi tego naprawdę dużo. Na szczęście smarowidło wyszło bardzo smaczne, mogę więc polecić wszystkim zainteresowanym.
~besz 2003-11-15 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas