7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kartofel zalat cateriny

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Kolejny genialny przepis!
Dana 2011-03-26 19:29:23.316

Dla mnie przepis bomba-
Bedzie doskonalym zastoswaniem dla kielkow, ktore produkuje masowo z naczynia do kielkowania ktore dostalam ostatnio w prezencie.
Tylka ta moja slabosc do majonezu....... ech
~asik 2005-05-11 00:00:00.0

już mówię. Suszone owoce lubią brązowieć, a ponieważ specjaliści od marketingu uznali to za nieestetyczne, owoce się wybiela dwutlenkiem siarki (chyba). A to powoduje różne nieprzyjemne sprawy, od alergii do wad genetycznych u Twoich dzieci (gdybyś kiedyś zdecydowała że chcesz je mieć). Takie owoce oznacza się "Produkt wybielany SO2" albo "Produkt konserwowany chemicznie, przed spożycie namoczyć w wodzie". Oczywiście taka informacja zależy tylko i wyłącznie od dobrej woli producenta - nie musi on/ona wcale tego zaznaczyć na opakowaniu. W tej chwili większość dostępnych w handlu owoców jest siarkowana (i nasączana jakimś tam związkiem gliceryny, żeby nie wysychały). Dlatego polecam np. bakalie z firm Futuro (droższe) i Bionica (tańsze).
qrczaque 2003-04-16 00:00:00.0

No comments. Jeść! Na przystawkę, na obiad, na śniadanie (to drugie...), na pikniq, na grylu na innym barbecue, no gdzie się da."

Rany, niby taki qrczaque, a patrzcie jaki despotyczny ;))
OK, OK, zaraz po powrocie z pracy zrobię, obiecuję. Tylko jogurt zastąpię winegretem.
Zastanawiam się tylko nad rodzynkami - nigdy nie spotkałam się z siarkowanymi. Co to jest?
Pozdrowienia
Kim
kimberlit 2003-03-07 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas