7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Makaron ze szpinakiem, pomidorami i orzeszkami piniowymi

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

bardzo dobre, ale nie dodaję orzeszków i sera, bo ich się nie łączy z produktami wysokoskrobiowymi czyli makaronem.
kathrine8 2010-07-22 19:51:41.711

Wygląda rzeczywiscie mało apetycznie, ale smakuje całkiem dobrze :)
Po raz pierwszy robiłam danie ze szpinakiem bez czosnku. Przyznam szczerze, że cały czas korciło mnie, żeby go jednak dodać, ale powstrzymałam się i efekt był całkiem smaczny :D
ryfka 2010-06-11 22:56:31.526

Może dopisze jeszcze proporcje, wg. których robiłam: paczka mrożonego szpinaku w liściach (450g), puszka pomidorów krojonych, bez skórki (400g), spora garść pinii (30g - spokojnie może być mniej), 1 cebula, trochę mniej niż 1 starta gałka. No i sporo soli. Do tego ok. pół opakowania świderków (czyli ok. 250g).
patrycccja 2010-02-07 12:08:08.453

Makaron ze szpinakiem, a do tego świeże pomidory - uwielbiam. Za to zawsze wydawało mi się, że duszenie szpinaku z pomidorami to bardzo dziwny pomysł. Ostatnio zdecydowałam się jednak spróbować i smakuje świetnie! Nawet doprawione nie za mocno, głównie solą, ma świetny, pełny smak. To orzeszki pinii jakoś mnie zawiodły - są zbyt miękkie, nie pasują mi tu jakoś. Znaczy nie to że niedobre, ale kompletnie nie warto ich tu "marnować" biorąc pod uwagę ich cenę.
PS: Smakuje świetnie, ale wygląda średnio reprezentacyjnie... nawet zdjęcia nie próbowałam robić ;)
patrycccja 2010-02-07 11:58:16.88

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas