7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Racuchy z serka waniliowego- Komentarze do przepisu -
Kalorie są to prawda, ale karnawał, Tłusty Czwartek raz w roku.
~elzbieta 2012-02-12 16:48:01.123
Pyszne sa
~Ewcia 2012-02-12 13:40:51.64
Dzisiaj obliczyłam kaloryczność tej pychoty - całość składników ma jakieś 1000 kcal. Wystarczy to podzielić przez ilość racuchów jakie wyjdą z podanej masy i proszę bardzo wychodzi kaloryczność jednej sztuki. Smacznego :)
Gajdzia 2012-01-26 15:53:48.281
Ja dociasta dodałam rumu i cynamonu ;). Pyyyyycha!
~Martulleczka 2010-08-19 13:46:51.905
ile maja kcal?
to sa jakies bardzo kaloryczne/ jak ktos jest na diecie myslsiz ze moze zjes.c? ~sklepzeslodyczami 2010-07-27 17:29:11.964
Ja też dzisiaj zrobiłam na śniadanie, z dodatkiem 1 banana. Bardzo wszystkim smakowały. Do ciasta dolałam troszkę oliwy i smażyłam bez tłuszczu. Polecam.
olgwie 2010-04-03 16:46:37.375
Przygotowując je drugi raz, pozwoliłam sobie lekko zmodyfikować przepis. Ze względu na awersję do babrania się w jajkach, zastąpiłam je jednym niedużym bananem. Wyszła bardzo fajna konsystencja i bananowy posmak. Do masy oczywiście garść rodzynek. Polecam.
ToniJoHenry 2010-04-02 09:01:59.802
Zrobiłam dokładnie według przepisu i muszę stwierdzić, że w moim przypadku trzeba było podwoić proporcje składników, ponieważ wyjadłam prawie wszystko podczas smażenia ;) Dzięki za pyszną alternatywę na śniadanko
Ekasha 2009-06-09 01:26:23.193
Ja zrobiłam z dwóch serków sojowych waniliowych (alprosoja) i smażyłam bez tłuszczu - same odklejały się z patelni. Podałam rodzince i gościom (nie wege)z cukrem pudrem. Zachwyt. Uwielbiam
Olenika92 2008-07-15 18:00:10.758
Pyszne, właśnie o takie mi chodziło. Polecam domieszać rodzynków do masy racuszkowej jeśli ktoś lubi, smakują naprawdę świetnie.
~sincerity 2007-08-25 00:00:00.0
5) na wierzch dałam pozostały serek homo - mniam! metoda na głoda (ale serek nie z reklamy) :P
~falka 2007-05-04 00:00:00.0
1) nie zauważyłam, że trzeba miksować i tylko zamajtałam widelcem, też wyszło ;)
2) racuszki są pycha, lekkie i puszyste 3) czy jest jakaś specjalna technika smażenia czy po prostu trzeba mieć wprawę? mi idzie różnie :))) 4) wg. mnie trzeba dawać maksymalnie cienkie, bo mocno puchną na patelni i wygląda jakby chciały umknąć, na talerzu normalnieją :) ~falka 2007-05-04 00:00:00.0
A po co mleka? wtedy wlasnie zrobia sie nalesniki 0_o
~koala 2006-02-17 00:00:00.0
no właśnie a co z mlekiem??? i czy one smakują jak racuchy czy jak naleśniki?
~nees 2006-02-17 00:00:00.0
A nie trzeba dodać mleka?:)
~Betka 2006-01-05 00:00:00.0
SUPER !Można dodać jeszcze obrane i pokrojone jabłka.
~maggoth 2005-06-10 00:00:00.0
Te racuchy sa pyszne.Robie je regularnie.Moje znajome sie 'zarazily' i tez je uwielbiaja.
~kucharka 2005-03-15 00:00:00.0
Racuszki są w dechę, coważne świetnie się smarzą zero przypalania.
~dzidekv 2004-05-09 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Kaś 2012-02-12 16:48:46.268