7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Panir - hinduski ser biały ze słodkiego mleka

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

w "kuchni Kryszny" napisane jest że kwasek (0,5łyżeczki na 0,6lmleka) jogurt,lub również serwatka
monika77 2010-01-25 17:52:42.955

Jak myślisz czy zamiast kwasku cytrynowego można by było dodać soli gorzkiej? Ja ją dodaję jak wyrabiam tofu zamiast soku z cytryny i działa
Vanja86 2009-12-17 22:06:48.689

Panir to ser hinduski (popularny na terenie Indii, Pakistanu i w państwach ościennych). Polski ser robi się inaczej, z kwaśnego mleka a nie słodkiego, i jest mniej zwarty. Panir bardziej przypomina konsystencją tofu, można go np. pokroić w kostkę i dodać do jakiejś potrawy z ryżem.
~pat 2009-12-15 21:39:04.83

A z jakiego mleka powinno się go robić? Krowiego? Koziego? Jak to się ma do polskiego białego tradycyjnego sera - czy to to samo>
~Vanja 2009-12-15 17:59:03.935

ser będzie bardziej kremowy jeśli zrobi się go z jogurtu naturalnego w proporcjach 4:1 < na 4 litry mleka litr jogurtu.
~Lain 2006-08-27 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas