7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Garść suszonych grzybów to jest 100-150g? Garść to wg mnie bardziej takie małe opakowanie ze sklepu, tam jest 20-40g.
~Olek 2019-01-31 17:46:55.27

Do farszu dodałam trochę zmielonej czerwonej fasoli. Spowodowała, że farsz jest bardziej spójny. Kasza gryczana jest sypka, więc jak zrobiłam w pierwszej wersji bez fasoli, to się trochę rozpadało przy krojeniu i jedzeniu.
Majolik 2013-01-16 10:19:02.617


Na gołąbki jestem za leniwa, ale wykorzystałam przepis na farsz do pierogów. Bomba!
mathilda 2011-12-08 21:03:01.703

Mam tylko dwie szklanki i nie wiem jak teraz namoczyć grzyby.
~matzek@op.pl 2009-09-02 12:48:18.878

Pyszna sprawa :> Z tym, że ja nie moczę grzybów przez noc, od razu gotuję do miękkości.
xxl 2009-06-29 16:51:05.107

Zrobiłam z młodą kapustą i pieczarkami. Super!
arahja 2008-05-30 09:47:53.731

przepraszam komentarz miał być do pasztetu... ale gołąbki tez zrobiłam:) dodałam sosu pomidorowo-grzybowego robionego na zasmażce z mąki i bulionu warzywkowego mniaaaam:p
autor anonimowy 2006-12-27 00:00:00.0

zrobiłam taki pasztecik na wigilię ale dodatkowo starłam do niego cebulkę -jak ktoś lubi ostro to proponuję dużą - na poczatku mięsożercy kręcili troche nosem ale jak sie później okazało - zniknął cały:)))
ruda hrabina 2006-12-27 00:00:00.0

mimo, ze zrobilam golabki z kasza i pieczarkami (zamiast grzybow suszonych, ktorych niestety nie mialam) wyszly po prostu pycha! olej lniany swietnie do nich pasuje. cala rodzina sie opychala z uznaniem ;) sa swietne!

pieklam je w piekarniku przez pol godz. w 180 stopniach. wyszlo 15 golabkow.
patrycccja 2003-12-30 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas