
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Pasztet z pieczarek (wegański)- Komentarze do przepisu -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zamiast kaszy manny dałam trochę mąki kukurydzanej, a dodatkowo podprażone ziarna słonecznika i nutritional yeast. Oleju nie dawałam. Dobre :) mimikra87 2014-11-24 12:06:03.767 ![]() Odmrażane są ciut mniej smaczne, ale można z nich zrobić kotlety :) Pokroić w plastry i odsmażyć. Albo przerobić na jakiś farsz :) patrycccja 2013-03-28 22:18:16.379 ![]() memengwa 2013-03-28 16:46:12.775 ![]() orzechova 2013-03-28 08:39:56.737 ![]() patrycccja 2013-03-27 23:17:24.52 ![]() orzechova 2013-03-27 15:37:14.396
Trututu: a po co robić pasztet z samych tylko pieczarek skoro ich nie lubisz i potem pisać, że ci nie smakuje bo nie przepadasz za pieczarkami? Trudno żeby ci samkował skoro nie lubisz jego jedynego składnika...
~magda 2013-01-06 17:48:43.026 ![]() RudyRydz 2012-12-31 15:51:54.016 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jakoś niespecjalnie mi smakuje ten pasztet. Może dlatego, że nie przepadam za pieczarkami. Ciekawe, że po wyjęciu z piekarnika był jeszcze półpłynny, zastygł dopiero po ostygnięciu. ahven 2011-12-29 19:09:22.51
Smile, najlepiej w razie wątpliwości zajrzeć najpierw do starszych komentarzy. Ja, tak jak pisałam kiedyś, dodałam "2 łyżki mąki, 4 oleju". Od razu mówię, że nie mam pomysłu czemu ci nie wyszedł... Chyba że piekarnik ci nawala, ale to bys chyba zauważyła ;)
~patrycccja 2011-09-06 16:49:47.297 ![]() Smile 2011-08-30 14:16:47.629
Ja dałam trochę więcej manny i bez pietruszki (fuj!, chyba nigdy jej nie polubię :( ) i wyszło PYSZNIE !!
~Ilona 2011-06-29 14:40:19.381 ![]() patrycccja 2011-06-09 16:55:18.374 ![]() MEDeah 2011-06-09 09:11:49.299
A płatki owsiane masz? albo przynajmniej mąkę sojowa lub kukurydzianą? Coś to musi trzymać w kupie :)
~zonk 2011-02-18 17:18:23.011
Nie mam mąki ziemniaczanej i kaszy manny. Czy bez tego będzie wielka tragedia?
~kasia 2011-02-18 16:36:37.185 ![]() Vanja86 2011-02-13 14:35:51.084 ![]() Irokezik91 2010-07-12 10:02:35.017
dzieki;) juz myslalam ze z tym co mi wyszedl jest cos nie tak;) uff.W takim razie z grochu tez wyproboje.
~Silverka 2010-04-20 18:29:33.125 ![]() patrycccja 2010-04-20 17:36:34.173
nie wiem jakim cudem na tym zdjeciu wyszedl taki złoty;) no ale drugi raz robie i wyszlo calkiem smaczne. Juz troche zninelo;)
~Silverka 2010-04-20 15:01:25.696
Szary kolor to nic w porównaniu ze smakiem. Ja robiłam dwa razy i dwa razy wyszedł super!!! Tak super że za drugim razem zjadłam sama całą brytfankę...wrrr...
ewikus 2010-04-11 21:43:40.391 ![]() patrycccja 2010-04-05 16:10:28.406
Palce lizac. Nie moglam sie powstrzymac i wyzarlam jeszcze na cieplo pol brytfanki.
Jedyny minus, to to, ze konsystencja jest nieco maziowata (w plastry pokroic sie nie da). Moze za duzo oleju,moze to, ze masa postala 'troche' nim wlozlam do piekarnika...nie wiem :( ~tcmnm 2010-04-03 19:17:00.648
Robi się szybko i bardzo łatwo. Pachnie wyśmienicie. Nie wiem jeszcze tylko, jaki jest w środku, bo zostanie zawieziony do rodziny i dopiero jutro skonsumowany. Dam znać po egzaminie ;)
metzli 2010-04-02 15:27:13.902 ![]() ryfka 2009-12-29 16:48:08.778
Udało mi się! A już się bałam, że moje 'talenty' kulinarne zepsują kolejny przepis. W efekcie pyszny pasztet wyszedł zwarty i na wigilijnym stole wszyscy byli zachwyceni :))
~nin 2009-12-25 12:40:45.806 ![]() Agus7777777 2009-12-22 16:15:54.731
Właśnie zrobiłam po raz pierwszy. W smaku pyszny, tylko jakiś taki rzadki mi wyszedł- myślałam, że bedzie bardziej zwarty. Ale czym jest konsystencja wobec tego niebiańskiego smaku;-) Zamiast pietruszki dałam zioła prowansalskie, granulowany czosnek i świeżo mielony, kolorowy pieprz. Pycha!
rubia 2009-10-23 14:37:06.534 ![]() Konstystencja idealna (do rozsmarowania, lub jedzenia w plastrach). Oprócz pietruszki włozyłam cebulę. Na pewno niedługo znowu znajdzie się w piekarniku :-) Moja mięsożerna rodzina bybła zachwycona (mysleli na początku że to pasztet mięsny ;-) Polecam wszystki spróbować to cudo :-) Dziękuję autorce za przepis. edysqa 2009-09-23 15:39:12.565 ![]() xxl 2009-09-20 11:23:48.187
Bardzo dobry pasztet, juz zniknela polowka ;)
~Silverka 2009-09-18 20:06:01.261
Pasztet jest cuuuudowny. Zapomnielismy kupic pietruszke, wiec dodalismy zamiast niej 2 cebulki i wyszlo naprawde przepusznie!
~pachniaczki 2009-04-24 20:04:06.297 ![]() Acha, oprócz pietruszki dodałam jeszcze troche suszonego tymianku i cząbru...i wyszło bomba;-) wegewanka 2009-04-11 14:15:31.543 ![]() aagg 2009-04-09 18:15:49.207
Pyszniutki!!!!!!! Moja mięsożerna rodzinka zjadła cały jeszcze gorący. Naprawdę extra przepis
bursztynka 2009-02-10 20:16:34.717 ![]() Acha, i nauczyłam się jednego: po przygotowaniu masy należy go od razu zacząć piec. Ja przekombinowałam i przez to, że pasztet czekał na upieczenie ponad pół godziny (aż przygotowałam jeszcze inny pasztet), wyszedł nieco brzydszy ;) Pieczarki po prostu puściły sok, który ściemniał i po odparowaniu w trakcie pieczenia spowodował, że pasztet był na wierzchu praktycznie czarny ;P Aczkolwiek nadal bardzo dobry :) patrycccja 2008-03-26 14:24:06.722
mmmm pychota ja dodałam cebulkę startą do takiej ilosci jaka podana w przepisie jak ktos lubi ostro to proponuję duuuużą:D nawet mięsożercy - choć na początku kręcili nosem - się zażerali
~hrabina 2006-12-27 00:00:00.0 ![]() acha, dodalam lyzke maki sojowej i lyzke ziemnaiczanej + 4 oleju. takie proporcje sa ok. patrycccja 2003-12-30 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
izabeli 2015-04-08 03:13:54.718