7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Gulasz bengalski (z ziemniaków, dyni, bakłażana i groszku lub fasolki szparagowej)- Komentarze do przepisu -
No i faktycznie, mleko kokosowe, curry i dodatkowe warzywa dla "rozwodnienia" groszku (podsmażone plasterki marchewki i kawałki papryki + reszta podgotowanej fasolki szparagowej) i była pycha! Tylko czy to ma coś wspólnego z kuchnią bengalską to nie wiem ;)
patrycccja 2013-09-27 11:54:22.472 Dodałam tylko trochę chili, bo nie lubię ostrych potraw. Całość wyszła łagodna i zdecydowanie mniej aromatyczna niż się spodziewałam. Dobre, ale bez rewelacji. Przydałoby się lepiej doprawić, może wprowadzić lekko kwaskowy smak. W wersji z curry, tak jak sugeruje wcześniejszy komentarz, powinno być bardzo smaczne :) Myślę że cebula też dobrze by uzupełniała sos. Zdecydowanie zmniejszyłabym ilość groszku, co najmniej o połowę. To samo sól - 1 płaska łyżka to max. W wersji z fasolką szparagową dużym błędem będzie dodanie jej pod koniec, tak jak mówi przepis... przecież będzie twarda, nie zdąży się ugotować. patrycccja 2013-09-25 16:34:24.506
coś niesamowitego, przepyszne. dodatkowo dodałam do tego jednego małego pora, ząbek czosnku, mleko kokosowe(zamiast wody) i trochę curry.
~mniam 2010-12-11 13:27:07.969
To jest pyszna potrawa. Jestem wegetarianką od wielu lal i jeszcze nie jadłam czgoś tak dobrego polecam wam.
~karolina 2004-01-26 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja 2013-09-27 11:58:13.21