7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Pasta z groszku konserwowego z czosnkiem- Komentarze do przepisu -
3 dni min., dluzej tez powinna dac rade ale przeciez do tego czasu zniknie bez sladu ;)
~groszek-paproszek 2016-02-07 09:59:38.835
Ile czasu można taką pastę przechowywać?
~Asia 2016-01-31 19:38:59.375 Mniam mniam, te oliwki w środku to był baaardzo fajny pomysł - z ciemnym chlebkiem delicje :) czemutotak 2015-01-08 18:42:51.441
wymieszałam pastę z makaronem i zrobiłam sos pomidorowy. Wyszło przepysznie!
~kjacs; 2014-03-26 14:53:52.566
Myślałam, że jestem odkrywcza i zrobiłam kiedyś pastę z groszku + sól, pieprz, sok z cytryny. Na wierzch - duuuużo kiełków i plasterki białej rzodkwi. Przypadkiem znalazłam ten przepis tutaj... Chyba już nic nie będę wymyślać, bo wszystko znajduję na puszce :)
Dana 2013-12-09 17:28:59.92
Robię tę pastę jak tylko wpadnie mi w ręce puszka groszku konserwowego :) Ostatnio wymyśliłam modyfikację: dodałam do składników trochę pokrojonej w kostkę czerwonej papryki, odrobinę soli morskiej i szczyptę ziół prowansalskich.
moni 2013-05-26 09:08:46.161
okropne! zrobiłam i nie moglam zjesc pomimo chleba i szynki...
~ehhh 2013-04-06 18:52:13.121
Proste, szybkie i pyszne :)!
~R.Locke 2013-02-28 20:30:44.913
Proponuje dodac suszonej miety :-)
~ANNA 2013-01-12 22:47:15.704
Czegoś takiego szukałam. Dzięki. Proste, szybkie i smaczne. :-)
berry_fields 2012-12-07 12:40:52.872 Świetna pasta, nie spodziewałam się że wyjdzie taka dobra :) Na pewno wejdzie na stałe do mojego menu. kasumi90 2012-11-27 19:25:58.443
Mi często lodówka świeci pustkami i wtedy na śniadanie taka awaryjna pasta z groszku jest jak znalazł. Zamiast oliwy/oleju do groszku dodaję trochę zalewy z puszki, pyszne z wyrazistymi dodatkami np. rzodkiewką ;)
Migu 2012-11-25 20:33:31.953 Banalnie proste, ale bez internetu nie wpadłabym na kanapkę z groszkiem. Idealne dla robiących kanapki do szkoły w tempie ekspresowym. Pollimer 2012-10-29 18:10:08.281 jak nie mam nic innego do posmarowania pieczywa to zawsze na szybko tÄ pastÄ przygotowujÄ :) dariak1987 2012-10-09 18:37:38.538 Pyszne! Właśnie zrobiłam i zjadłam już kanapeczki z tym jakże prostym i smacznym dodatkiem! Raszka 2012-09-29 20:33:01.832
moja wersja tej pasty to połączenie groszku (cała puszka) plus olej sezamowy plus tymianek :) ostatnio stosuje nie tylko na kanapki, ale z kruchą sałatą :) myję liscie sałaty, a w miseczce osobno pasta :) nakładamy łyżeczką na sałtę i wcinamy :)
Katja 2012-08-12 11:25:57.264
Jestem w szoku, właśnie zjadłem przepyszne kanapeczki. Dzięki za tak prosty, ale smaczny przepis
~hhs 2012-08-02 00:24:51.474
Najpyszniejsze możliwe kanapkowe smarowidełko, choć ja najczęściej jem po prostu łyżeczką.Tak naprawdę jeden z wariantów humusu,
Taneska 2012-07-06 16:02:10.027
Naprawdę trzeba uważać z czosnkiem - niewiele trzeba, żeby pasta wyszła bardzo ostra! Przez pomyłkę (byłam tak głodna, że zamiast PASTA przeczytałam PESTO,a opis i komentarze pominęłam zupełnie:) użyłam tej pasty do makaronu. Było całkiem niezłe:)Bardzo fajny kolor i przygotowuje się migiem.
Inon 2012-05-07 15:12:39.018
polecam też groszek z curry zamiast czosnku- pychota!
no i oczywiście można ugnieść czerwoną fasolę- ja najczęściej jadam ją z drobno posiekaną cebulką i pieprzem, czasami dorzucam trochę pomidora. ~Ulve 2012-05-03 17:42:09.134
Bardzo dobre , wchodzi na stałe do jadłospisu...ja zamiast oliwy dodałem oleju lnianego i odrobine mleka sojowego by nie było za suche:)
Properek 2012-04-25 11:37:35.165
Niby to tylko groszek i w dodatku konserwowy ktorego nie bardzo lubie - tylko w salatkach a tu mile zaskoczenie bo pasta jest bardzo dobra :)
Tylko nie dalam oliwek bo nie mialam i dodalam jeszcze troche soli , pieprzu i innych przypraw bo tak lubię :] OpenWorld 2012-03-02 20:37:09.263
Polecam dodać awokado zamiast czosnku (jedno małe na puszkę groszku). I blenderkiem :)
moritura 2012-02-11 08:27:22.943
Super! Jak tylko ktoś widzi, że w pracy pogryzam kanapkę z pastą i dowie się, co to jest, od razu bierze przepis :)
~kingi 2012-01-28 11:56:52.829
Super pomysł! Można go traktować jak bazę i urozmaicać przyprawami czy dodatkami.
~zupencja 2012-01-27 16:47:22.384
super! ja dałam i czosnek i oregno. wyszło swietne. polecam z kiełkami i ogórkiem kiszonym :)
zyll 2012-01-21 14:28:37.335 Jest naprawdę świetna na śniadanie do kanapki z razowca:)Właśnie skonsumowałam. Polecam:) Aslexandra 2011-12-17 10:20:35.792
Spróbujcie zamiast czosnku dać trochę oregano. Ja tak robię - groszek, olej roślinny(dobrej jakości) + oregano, ewentualnie szczypta soli. Smak idealnie skomponowany.
~Pat 2011-11-21 16:39:31.829
ja nie odlewam całej zalewy, zostawiam trochę, by była bardziej rzadka i lepiej się miksowała ta pasta boska.wcinam ją najchętniej z grzankami z ciemnego pieczywka. lubię sobie też zjeść ją jako przekąskę nawet samą :]mm
MEDeah 2011-10-31 08:31:28.775
Zapisuję w schowku. :)
Fajny przepis. Ile taką pastę można przechowywać ? Caathy 2011-10-25 12:00:47.755 Bardzo dobra xD dodałam jeszcze troszkę mieszanki przypraw i poszło niemalże całe na raz. izie147 2011-10-05 14:37:32.935
Zrobiłam w trzy minuty. Smakuje niesamowicie! Jestem zakochana! :):):)
~gaber 2011-08-23 21:10:46.911
super :) ja robilam ta paste tylko zamiast czosnku dodalam troche ziol prowansalskich lub bazyli i oregano tez swietnie smakowalo !
agnmid 2011-05-17 00:12:10.794
Pytanie już było - wystarczy zajrzeć do starszych komentarzy :) No więc: Szczerze? Nie mam pojęcia - u mnie stała max. do następnego dnia i znikała ;) Ale choćby ze względu na to, ze czosnek po jakimś czasie zmienia zapach, nie powinno to być pewnie więcej niż kilka dni, max. tydzień.
patrycccja 2011-04-28 20:16:02.849
Mam pytanie, ile taka pasta może stać lodówce?
~unicorn 2011-04-27 21:17:01.562
wysmienite! ja dorzucilam jeszcze koperku :)
~Diana 2011-04-09 19:55:21.972
Też kiedyś wpadłam na taki pomysł, ale zgniotłam groszek razem z czerwoną fasolą i użyłam jako farszu do naleśników. ;)
~blue 2011-04-03 13:58:04.985
Dodałam zioła prowansalskie i kilka łyżek prażonego słonecznika, wyszło super!
Felodrema 2011-03-28 14:12:22.713 mmmmm, naprawde niezle :) Mialam mieszane uczucia, bo coz ciekwaego moze byc w zgniecionym groszku, ale na ciemnym chlebie i z oliwkami rewelacja ! India 2011-03-25 18:38:58.362
przepyszne i szybkie :)
~chinka 2011-01-14 14:44:23.775
jestem w szoku ze to jest takie dobre i jednoczesnie mega proste. polecam!!!!!
~turiam 2011-01-07 15:40:25.747
Lubię czosnek. Superprzepis polecam
~Maria 2011-01-06 16:26:03.902
Świetne :)
~kadachat 2010-11-17 19:29:42.898
Zrobiłam wersję łagodną - czosnek zamieniłam na cebulę (wcześniej zalałam ją wrzątkiem) i dodałam natkę pietruszki. Świetne ;]
~Ripley 2010-11-12 22:34:05.949
Pasta rzeczywiście bardzo smaczna :) Polecam dodanie (prócz świeżego czosnku i oliwy) rzymskiego kminu - smak będzie jeszcze ciekawszy i pełniejszy :))
kata 2010-11-10 19:28:49.847
Przepyszna! :) Wychodzi mi taniej niż pasztet sojowy ;))
Zrobiłam z całej puszki groszku (więc resztę do słoiczka i do lodówki), trzech łyżek oliwy, świeżego czosnku... Na świeżym razowcu: P-O-E-Z-J-A :D nanak 2010-11-08 17:44:46.392
Smaczna:) rzeczywiście nie ma co przesadzać ze świeżym czosnkiem, jak się ma taki dobry polski czosnek, to jeden ząbek wystarczy w zupełności. To, co najlepsze w tym przepisie, to łatwość i szybkość przyrządzania - super:)
jazgottt 2010-10-22 10:40:10.406
Bardzo smaczna ale chyba dodałem za mało oliwy z oliwek bo troche sucha była:))
Properek 2010-09-14 19:57:05.957
Powiem brzydko: zaje*biaszcza jest. Ja zamiast oliwy dodałam (ale to już nie dla wegan) serek Fresek z Biedronki (o smaku czosnku).
~olympia 2010-08-29 01:59:47.661
spróbujcie tą opcję ze świeżym koperkiem :P taką pastę czy to z czosnkiem czy z koperkiem robię od ładnych paru lat i ktokolwiek ją u mnie spróbuje wykorzystuje ten pomysł w domu:P nawet mój mięsożerny mężczyzna ją uwielbia, jak pasta jest w domu mieso może nie istnieć hehehe :P
~ooo 2010-07-29 08:14:14.553
O, akurat mi zostało trochę w puszce, a tu takie fajne proste rozwiązanie hyhy :D. Dzięki!
~Ripley 2010-07-10 02:23:10.84
Pasta jest świetna sama w sobie, ale jest też doskonałą bazą wyjściwą.
Ja dodałam jeszcze mały kawałek sera feta i dwie papryczki chili. Polecam:-) ~dikejka 2010-06-08 15:41:43.157
Bardzo szybka pasta, bez dodatku czosnku też jest ok ;-)
~hipiska 2009-12-30 19:44:25.844
Dobra i szybka pasta. Dobrze smakuje z razowcem i ogórkiem kiszonym.
Cytrynka 2009-11-21 21:20:13.743
Znakomita pasta ja daję kilka kropli oleju sezamowego i sporo czosnku lubię ostre.
jokka 2009-10-12 15:55:04.966
pyszne:))
~atoja 2009-09-30 10:43:52.258
Szczerze? Nie mam pojęcia - u mnie stała max. do następnego dnia i znikała ;) Ale choćby ze względu na to, ze czosnek po jakimś czasie zmienia zapach, nie powinno to być pewnie więcej niż kilka dni, max. tydzień.
patrycccja 2009-09-24 13:13:38.835
Bardzo lubie proste przepisy. Twoj wyglada super-dzisiaj wyprubuje. Dziekuje za zamieszczenie.
helutka67 2009-09-23 22:13:34.198
Moja pierwsza myśl jaka mnie naszła po przeczytaniu składników to że groszek i czosnek to dziwaczne połaczenie..., ale liczne pozytywne komentarze przekonały mnie by jednak spróbować i... wyszło pyszne. :D
Irokezik91 2009-07-29 22:04:55.732
Mhm... pomimo,że uwielbiam groch, moje kubeczki smakowe nie zakochały się w tej paście :)
~Anja 2008-12-29 19:30:14.799
Mój mąż wyjada z blendera zanim pasta znajdzie się na kanapce ;)To nasz sposób na "pingwina" w lodówce. Groszek dobry na wszystko :]
ankaopolanka 2008-11-17 20:20:30.886
Kiedyś zrobiłem. Zmiksowałem tylko sam groszek bez dodatku czosnku i oliwy. Moim zdaniem zbędne i tak rano czosnek jest niebezpieczny ;).
~michu 2008-08-11 18:44:58.677
zrobiłam z całej puszki groszku i 2 łyżek oliwy ;) dodałam jeszcze pieprzu i kurkumy i pyszne! ;)
Magda-Andrzej 2008-05-29 12:45:46.911
lepiej jest zmiksowac wszystko w blenderze, mozna przy miksowaniu dodac pestki slonecznika. zamiast oliwy z oliwek mozna dodac olej z pestek winogron - jest lagodniejszy
autor anonimowy 2007-10-30 00:00:00.0
Dodaje do tego jeszcze cebulke i tez jest pyszne;-)
~Silverka 2007-05-08 00:00:00.0
swietna sprawa:) wlasnie zajadam..nie dodawalem jednak czosnku, zamiast niego dosypalem troszke pieprzu:)
~xBaranx 2005-07-31 00:00:00.0
Pyszna rzecz, ja ja lubie najbardziej z puree ziemniaczanym, ale z pieczywem tez jest niezla ;-)
autor anonimowy 2005-03-18 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Marta 2016-02-26 15:50:24.44