7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Zupa cebulowa na winie- Komentarze do przepisu -
dla mnie zupa jest przepyszna, wychodzi rewelacyjnie. raz zrobilam ja z winem chablis (normalnie kupuje jakies wino wytrawne w lidlu) i była jeszcze smaczniejsza niż
~agnieszka_ł 2013-03-05 15:14:10.406 Moja pierwsza zupa cebulowa - wyszła pyszna, mimo że przepisowi brakuje nieco precyzyjności :) Później dowiedziałam się, że robiąc francuską zupę cebulową należy cebulę nie tylko podsmażyć (a właściwie poddusić), ale skarmelizować. Ten proces trwa dłuuuuugo - 20, a nawet 30 minut! Cebula ma być w efekcie brązowa (choć nie przypalona). Ale przede wszystkim chodzi o smak. Skarmelizowana cebula jest słodkawa i aromatyczna. Reszta przepisu bez zmian :) patrycccja 2012-04-14 21:54:34.371
a ja trochę zmodyfikowałam proporcję i nie dodałam tymianku (nie cierpię go) i i tak wyszło wyśmienicie, mmmm. dziękuję za przepis :)
~dotitowa 2010-08-05 14:41:00.756
Z ziołami dodanymi na stałe też jest bardzo dobra. A ogólnie smakuje wyśmienicie.
Pączek_w_maśle 2008-07-09 14:51:48.329
francuzi maja niektóre zioła w takich woreczkach, jak my herbatę ;)
więc najlepszą opcją byłby woreczek, bo zupa ma nasiąknąć tylko ich smakiem- dodanie pod koniec nie spełni tej funkcji... autor anonimowy 2007-04-25 00:00:00.0
Dzięki za przepis. Mam pytanie odnośnie "wyjmowania" później tych ziół. Ja mam je w stanie "sproszkowanym", czyli jak, wkładam je np. do jakiegoś lnianego woreczka, żeby je później wyjąć, czy też lepiej dodać pod sam koniec i już je tam zostawić?
~Aneta 2007-04-20 00:00:00.0
pyszna :) robimy rzadko jako bardziej krolewska czesc kuchni, tzw. rarytas ;)
~lubna 2006-02-27 00:00:00.0
pycha! :) bede robic czesciej! :)
~Alexa 2005-07-29 00:00:00.0
Zrobilam wedlug przepisu - jest pyszna.Dzisiaj tez ja jadlam na obiad:)
~zuza 2005-03-22 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Kallye 2013-12-25 14:10:09.47