7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pierogi z czekoladą

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Robiłam właśnie pierogi z soczewicą. Zostało mi trochę ciasta i zamiast wyrzucać pomyślałam 'czemu nie,spróbujemy' i dodałam po kostce białej/gorzkiej czekolady do każdego pieroga.
I zdziwiłam się bo wyszły strasznie dobre!
Taka niewielka, dziwna modyfikacja,ale jaka pyszna.
Warto spróbować.
Polecam ^^
amanda3601 2014-02-16 14:14:57.42

Na śniadanie odgrzałam w mleku sojowym z cynamonem - wchłonęły trochę mleka i zrobiły się miękkie, delikatne i puszyste. Polecam bardzo!
barianna 2012-03-19 12:35:18.038

W trakcie robienia ciasta powtarzałam "nie no, ja nie wiem jak ona sobie to wyobraża!" ;) To był mój pierwszy pierogowy raz. W efekcie wyszło super. Żaden się nie rozwalił. Ciasto jest akuratne. Jednego usmażyłam z ciekawości, ale resztę zrobiłam na wodzie. Dzięki! :)
barianna 2012-03-18 21:01:33.652

Jeżeli szukacie czekolady bez lecytyny to znajdziecie w sklepach ze zdrową żywnością. Są to czekolady ekologiczne(nie wszystkie są bez lecytyny!). Polecam firmy Vivani mleczną. Nie jest tania, ale warto;-)
~milka 2009-04-07 19:55:54.096

Pierogi te można i gotować i smażyć. Najlepsze są na ciepło dopóki czekolada jest płynna. Polecam. Sprawdzone..
~Martuś 2006-05-06 00:00:00.0

Tak mi sie wydaje,ze na chlopski rozum...khem...gotuje ;)
autor anonimowy 2005-02-10 00:00:00.0

i co z nimi robic?Gotowac,smazyc czy piec?
autor anonimowy 2005-02-10 00:00:00.0

bardzo ciekawy przepis, tylko czy z ta czekolada nic sie nie stanie?? mam nadzieje ze to juz przetestowane jest :)
~Mary 2004-09-18 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas