7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Ruskie pierogi z tofu lekko zakwaszonym cytryną- Komentarze do przepisu -
do ciasta dodałam mielone siemię lniane. nie spodziewałam się, że ruskie w wersji z tofu będą tak wyśmienite :)
eli_winter 2010-12-28 19:36:39.723
Po przygotowaniu farsz wygląda zupełnie jak na zwykłe pierogi ruskie:). Pierogi wyszły smaczne, jednak zrobiłam ciasto głównie z mąki razowej orkiszowej, mąki orkiszowej białej dodałam tylko ok 1/5 czy nawet mniej. Polecam ten przepis, jeśli ktoś lubi tradycyjne smaki:).
jazgottt 2010-10-03 14:02:06.34
Myślę, że zamiast soku z cytryny, który ma charakterystyczny zapach, albo kwasku, do zakwaszenia tofu świetnie się nada sos z ogórków kiszonych, jeśli ktoś akurat ma. Też ma specyficzny zapach, ale moim zdaniem bardziej pasujący do ruskich pierogów niż cytryna :)
madziaq 2010-03-03 10:33:50.677
Szczerze nie wierzyłam, że mozna zrobić tak bardzo pyszne pierogi bez sera! sa wyśmienite i naprawdę nie wygladają jak z "tofu" ;-))) pychotka!! polecam
Ardnaza 2009-07-07 23:29:24.821
Uwielbiam to danie, farsz jest przepyszny, nieporównywalnie lepszy od "zwykłych" ruskich.
Żyrafa 2008-05-27 19:20:26.967
ja już od ładnych paru lat podaję mojej rodzince pierogi z tofu i jak dotej pory jeszcze się nie zorientowali, że nie jest to "normalny ser" :) a pierogi i tak są super pozdrawiam
hasz 2004-11-29 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
majczi 2011-12-03 23:40:34.381