7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Chłodnik litewski aromatyczny- Komentarze do przepisu -
Za mało precyzyjny ten przepis dla kogoś kto robi chłodnik po raz pierwszy :( Nie wiedziałam np. czy mam botwinkę gotować od razu całą czy łodygi wcześniej, a liście razem z "zieleniną" dopiero dorzucić?
Kociabanda 2016-06-26 21:36:32.574 Pyszny, ale wydaje mi się, że z maślanką wyszedł mi za rzadki. Spróbuję na kefirze lub kwaśnym mleku, bo marzy mi się gęsty, różowy chłodnik. :) Poza tym, czy ktoś może ma pomysł, jak przyrządzić taki chłodnik po wegańsku? martusiak 2014-05-04 20:07:37.622 Rewelacja! Bez ogórka (niestety w lodówce brak) też wyśmienity. Zrobiłam na bazie kefiru i jogurtu naturalnego. ankaopolanka 2012-07-10 19:17:49.91
Do tego chłodnika pasuje również jogurt naturalny, bo on sam w sobie jest kwaskowy. Dodaje również śmietanę, bo ma taki maślany smak.
NO i mnóstwo zieleniny oraz czasami małosolnego ogórka i tez jest wtedy pyszny. Natka 2010-08-24 21:33:03.413
mój garnek chłodniku właśnie woła do mnie z lodówki... :) najlepsze jedzenie na tę pogodę!
zgadzam się z hipiską, zakwaszacz i cukier nie są potrzebne - zawsze gotuję botwinkę po prostu w wodzie i ma bardzo intensywny, botwinkowy kolor. i jeszcze zamiast czosnku wrzucam rzodkiewkę (obowiązkowo!). a ostatnio zastanawiam się, co by sie stało, gdyby do chłodniku dorzucić na przykład arbuza albo rabarbar... sonnentau 2010-07-18 16:22:12.119
Kwasek cytrynowy czy ocet jest niepotrzebny, cukier też ( botwinka jest słodka sama w sobie ).
Najlepsze z jajkiem ;-) Warto zrobić pół na pół kwaśne mleko i śmietana - taki gęstszy jest lepszy;-) ~hipiska 2009-07-30 23:06:09.263
Dzisiaj zrobiłam, pychota! Wspaniale smakuje kiedy za oknem upał. Polecam!
~gabi 2005-05-27 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Kociabanda 2016-06-26 22:47:03.583