7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Chłodnik litewski aromatyczny

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Pomimo wielu wątpliwości w trakcie tworzenia, dałam jakoś radę i jestem bardzo zadowolona z efektu :)
Kociabanda 2016-06-26 22:47:03.583

Za mało precyzyjny ten przepis dla kogoś kto robi chłodnik po raz pierwszy :( Nie wiedziałam np. czy mam botwinkę gotować od razu całą czy łodygi wcześniej, a liście razem z "zieleniną" dopiero dorzucić?
Kociabanda 2016-06-26 21:36:32.574


Pyszny, ale wydaje mi się, że z maślanką wyszedł mi za rzadki. Spróbuję na kefirze lub kwaśnym mleku, bo marzy mi się gęsty, różowy chłodnik. :)

Poza tym, czy ktoś może ma pomysł, jak przyrządzić taki chłodnik po wegańsku?
martusiak 2014-05-04 20:07:37.622


Rewelacja! Bez ogórka (niestety w lodówce brak) też wyśmienity. Zrobiłam na bazie kefiru i jogurtu naturalnego.
ankaopolanka 2012-07-10 19:17:49.91

Do tego chłodnika pasuje również jogurt naturalny, bo on sam w sobie jest kwaskowy. Dodaje również śmietanę, bo ma taki maślany smak.
NO i mnóstwo zieleniny oraz czasami małosolnego ogórka i tez jest wtedy pyszny.
Natka 2010-08-24 21:33:03.413

mój garnek chłodniku właśnie woła do mnie z lodówki... :) najlepsze jedzenie na tę pogodę!
zgadzam się z hipiską, zakwaszacz i cukier nie są potrzebne - zawsze gotuję botwinkę po prostu w wodzie i ma bardzo intensywny, botwinkowy kolor. i jeszcze zamiast czosnku wrzucam rzodkiewkę (obowiązkowo!). a ostatnio zastanawiam się, co by sie stało, gdyby do chłodniku dorzucić na przykład arbuza albo rabarbar...
sonnentau 2010-07-18 16:22:12.119

Kwasek cytrynowy czy ocet jest niepotrzebny, cukier też ( botwinka jest słodka sama w sobie ).
Najlepsze z jajkiem ;-) Warto zrobić pół na pół kwaśne mleko i śmietana - taki gęstszy jest lepszy;-)
~hipiska 2009-07-30 23:06:09.263

Dzisiaj zrobiłam, pychota! Wspaniale smakuje kiedy za oknem upał. Polecam!
~gabi 2005-05-27 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas