7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Curry kalafiorowo-ziemniaczano-marchwiowe- Komentarze do przepisu -pyszne, nie dodałam czosnku, za to kawałek cukinii, a pomidory już na koniec, do prawie gotowego curry. mieszankę przypraw sporządziłam własną: kurkuma, zmielony kumin, goździki, kardamon, cynamon, kolendra i chilli. w towarzystwie ryżu i falafeli smakowało świetnie. majczi 2015-07-14 16:26:08.749
Przepyszne! Zajadałam się ja oraz moi mięsożerni znajomi :)
~Ola 2015-03-13 09:20:40.12 Rewelacja! Bardzo smaczne, aromatyczne i pożywne danie. Świetny pomysł na kalafiora "inaczej". :) Ja nie miałam mleka kokosowego, więc użyłam sojowego, natomiast przyprawy smażone na oleju musiałam wodą podlać, bo bardzo się skleiły. drevni_kocur 2015-03-08 16:42:11.134
Doskonałe!
~Barbara 2015-02-14 17:14:14.109
robię podobnie, ale: pasta curry żółta musi być (po troszeczku dodawać nalezy bo pierwszą wersję wywaliłam z uwagi na wypalenie kubków smakowych, wszyscy wzgardzili, ekhm dodałam całą saszetkę ;p), papryczka chili lub pieprz cayenne (chociaż troszkę); nigdy pomidor przed ziemniakiem bo kwaśne utrudnia ugotowanie się ziemniakom na miękko. obowiązkowo coś białkowego- ostatnio u mnie groszek lub fasolka w kawałkach. takie curry to super patent na wykorzystanie reszty warzyw (ziemniaki, kalafior, fasolka, marchewka,...) z dnia poprzedniego. jak brakuje mi mleka koko to mielę wiórki, zalewam dobrze ciepłą wodą, blenduję i wlewam do curry, no i jak daje pomidora to chociaż odrobine słodzę :) nie wiem czy się na coś przydałam. curry uwielbiam i jem kolejną wersję drugi tydzień z rzędu :D smacznego
lilias 2014-07-22 16:53:45.999
super, zarówno w wersji z mleczkiem, jak i bez. jedyny problem - warzywa strasznie długo twarde. u mnie wychodziło, że te ziemniaki i marchewkę, przed dodaniem kalafiora, to z dobre 25-30, a nie 10 minut trzeba było podusić... inaczej na "dochodzeniu" ziemniaków i marchewki cierpiał potem kalafior.
engill 2014-01-27 13:19:05.402
pyszneeeee! nawet bez rodzynek. tylko jakoś ziemniory mi strasznie długo zmięknąć nie chciały
~anja 2012-10-03 16:15:53.603
Zrobiliśmy bez mleka kokosowego, ale i tak było pyszne. Na pewno będziemy powtarzać :)
vanilla 2012-05-28 08:52:01.045
pyszne!!! Ja dodaje jeszcze mrozony groszek i czasem selera... dzieki za ten przepis:)
BusyBee 2012-03-26 01:45:53.931 Bardzo pyszna potrawa, dzięki :) I faktycznie nawet dodatek słodkich rodzynek mi tu pasował - choć zazwyczaj nie jestem zwolenniczką takich połączeń. kasiarka 2011-12-16 21:34:41.165
sprawdziłam - pycha! :-)
~Edy 2010-09-27 21:46:06.47 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Rewelacyjne danie! Będzie idealne na chłodniejsze jesienne wieczory, bo imbir tak rozgrzewa, że aż miło :) trzeba uważać, żeby nie przedobrzyć z ostrymi składnikami, bo można później zionąć niczym smok, aczkolwiek przepis jest bardzo dokładny, danie naprawdę smakowite, dlatego z pewnością będę często z niego korzystać :)
magdalenn 2015-10-07 16:30:36.829