7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Szao-lecz-fan czyli leczo w wersji orientalnej

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Dawno tego nie jadłam! Trzeba przypomnieć sobie ten smak. Tylko dlaczego nie mogę spotkać w sprzedaży kostki sojowej? znowu trzeba kroić kotleciki sojowe.
Dana 2012-08-21 18:53:40.931

Bardzo smaczne danie, dziś robię po raz kolejny:)
Inon 2012-05-29 14:43:27.352

A no tak, to by byl raczej finski a nie holenderski sos :)
Tomasz79 2011-01-31 23:05:54.748

Kikkoman a nie Kikkonen :) Faktycznie, jeśli nie najlepszy to jeden z najlepszych :) Ja kupuję albo Kikkoman albo shoyu (japoński sos sojowy w przeciwieństwie do chińskich nie zawierający cukru!) - ostatnio na evergreen.pl.
patrycccja 2011-01-20 20:41:31.406

Dzieki, przeczytalem juz po czasie, ale eksperymentowalem i wyszlo bardzo dobre :) Slyszalem ze niektore sosy sojoe jakie mozna kupic sa sosami sojowymi tylko z nazwy, wiec zrobilem rozeznanie w internecie i wiele osob polecalo sos Kikkonen jako "najlepszy na swiecie". Faktycznie bardzo dobry, a w tym przepisie idealnie laczyl sie z slodkawo kwaskowym paprykowo pomidorowym smakiem tworzac cos nowego i dooobrego :)
Tomasz79 2011-01-20 17:13:00.716

Hm, może 2 łyżki? ;) 6 to może być za dużo - najlepiej próbować czy nie za słone, a po drugie czy potrawa ma ładny kolor. W końcu sos sojowy jest brązowy i przyciemnia całość.
patrycccja 2011-01-14 22:24:02.616

Nigdy nie uzywalem jeszcze sosu sojowego, a ile, tak mniej wiecej, go dodac? Chodzi mi o to czy bardziej 2 lyzeczki, czy 6 stolowych... :)
Tomasz79 2011-01-13 23:43:28.217

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas