7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Gomasio tradycyjne (sezamowa posypka, tzw. sól sezamowa)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

pyszne, Majczi! <3
~dinko 2013-05-11 16:50:40.645

Zrobiłam według modyfikacji podanych przez Pepe: pomieszałam siemię lniane z sezamem, a sól dałam w proporcji 1:12. Wyszło baaardzo smaczne! :D
Irokezik91 2010-10-02 00:32:44.97

Uwielbiam sezam! Teraz mając moździerz mogę nareszcie sama robić gomasio :) Wzięłam pół na pół sezam oczyszczany i nieoczyszczany - z tego drugiego robi się po uprażeniu taki leciutki mini-popcorn, a z pierwszego wydziela się odrobina oleju, więc wychodzi super. No i prażę ziarna razem z solą - bo po co oddzielnie.

Jak się robi na małym ogniu to nic nie strzela - warto o tym pamiętać :) Gomasio trzymam w lodówce, żeby nie zjełczało.
patrycccja 2009-10-09 16:25:30.755

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas