7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pasztet selerowy z dodatkiem marchewki i czosnku

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

jest rewelacyjny! mięsożerni zajadali się równie mocno!
ja dałam wywaru z grzybów plus grzybki cieniutko pokrojone :)
i zredukowałam trochę ilość masła
~anka 2014-07-01 08:50:02.41

Moje pierwsze podejście do tego pasztetu właśnie się dusi na kuchence. Na pierwszy raz trzymam się ściśle przepisu, coby wypróbować. ;)
Ale już się zastanawiam, czy można czymś zastąpić tę kostkę bulionową, by jednak nie stracić na smaku... może wywar z suszonych grzybków dałby radę?
Nadarienne 2013-03-25 17:01:31.003

Bardzo smaczny! Dodałam garść usmażonych i posiekanych pieczarek oraz pietruszkę i koperek. Zrobiłam z podwójnek ilości składników i wyszło w sam raz na formę ok 11x36cm, piekłam godzinę.
vibeke 2012-11-04 19:38:06.521

po raz kolejny wyszedł obłędny! :))
Magda-Andrzej 2011-12-24 14:18:09.254

Pasztet pyszny, można dać o połowę mniej masła i wtedy nie jest tłusty. Ja daję jeszcze do masy sporo ziaren słonecznika i dyni, bo lubię, jak coś chrupie.
kitka628 2011-08-21 16:20:16.31


pychotka :D a zwlaszcza jak cieply prosto z piekarnika! :P
wisniowa 2011-05-23 05:58:32.061


faktycznie tłusty ale przepyszny, aromatyczny, z fajną chrupiącą skórką. Pierwszy mój wegepasztet, myślałam że będzie bardziej pracochłonny, a tu łatwizna i jakie piękne zapachy podczas pieczenia.Polecam gorąco
ekspreskawowy 2011-03-25 20:25:39.511

to mój pierwszy samodzielnie pieczony pasztet;) i wyszedł bardzo dobry:) dodałam tylko słonecznika;) mniam ;) ale uwaga! przypomina mi trochę w smaku mięsny...
Magda-Andrzej 2010-12-17 14:15:22.299

Dodalam wiecej marchewki i pietruszke, bo mialam za malo selera. Wazne jest, zeby warzywa dusic godzine, nie krocej, bo maja fajny smak. Ja dusilam na teflonie, bez dodatku wody. Godzina pieczenia w zupelnosci wystarczy. Plusem jest to, ze podczas krojenia nie rozpada sie, minusem ze jest dosyc tlusty. Ogolnie bardzo dobry pasztet, choc wole straczkowe.
ryfka 2010-02-19 16:53:28.274

Właśnie zrobiłam rodzinka rzuciła się jak szalona przepyszny dzięki za fantastyczny przepis :)
~Brokułka 2009-12-11 20:59:35.897

gotować godzinę? nie wystarczy krócej?
daffnia 2009-03-19 11:26:11.703

Przepyszny:) Leżał sobie u mnie taki zapomniany seler w spiżarce (bo fanką tegoż warzywa nazwać mnie nie można)i był to już najwyższy czas, aby cos z nim zrobic:) No to zrobiłam i efekty są niezwykłe: pasztet ma delikatny smak, lekko pikantny i nawet posmaku selera w nim nie czuć:) Daje sie kroić, smarować i co tylko jeszcze sobie zamarzę;) Gorąco polecam:))
lolituma 2009-01-01 14:13:26.557

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas