7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Pasztet selerowy z dodatkiem marchewki i czosnku- Komentarze do przepisu -
Moje pierwsze podejście do tego pasztetu właśnie się dusi na kuchence. Na pierwszy raz trzymam się ściśle przepisu, coby wypróbować. ;)
Ale już się zastanawiam, czy można czymś zastąpić tę kostkę bulionową, by jednak nie stracić na smaku... może wywar z suszonych grzybków dałby radę? Nadarienne 2013-03-25 17:01:31.003
Bardzo smaczny! Dodałam garść usmażonych i posiekanych pieczarek oraz pietruszkę i koperek. Zrobiłam z podwójnek ilości składników i wyszło w sam raz na formę ok 11x36cm, piekłam godzinę.
vibeke 2012-11-04 19:38:06.521
Pasztet pyszny, można dać o połowę mniej masła i wtedy nie jest tłusty. Ja daję jeszcze do masy sporo ziaren słonecznika i dyni, bo lubię, jak coś chrupie.
kitka628 2011-08-21 16:20:16.31 faktycznie tłusty ale przepyszny, aromatyczny, z fajną chrupiącą skórką. Pierwszy mój wegepasztet, myślałam że będzie bardziej pracochłonny, a tu łatwizna i jakie piękne zapachy podczas pieczenia.Polecam gorąco ekspreskawowy 2011-03-25 20:25:39.511
to mój pierwszy samodzielnie pieczony pasztet;) i wyszedł bardzo dobry:) dodałam tylko słonecznika;) mniam ;) ale uwaga! przypomina mi trochę w smaku mięsny...
Magda-Andrzej 2010-12-17 14:15:22.299
Dodalam wiecej marchewki i pietruszke, bo mialam za malo selera. Wazne jest, zeby warzywa dusic godzine, nie krocej, bo maja fajny smak. Ja dusilam na teflonie, bez dodatku wody. Godzina pieczenia w zupelnosci wystarczy. Plusem jest to, ze podczas krojenia nie rozpada sie, minusem ze jest dosyc tlusty. Ogolnie bardzo dobry pasztet, choc wole straczkowe.
ryfka 2010-02-19 16:53:28.274
Właśnie zrobiłam rodzinka rzuciła się jak szalona przepyszny dzięki za fantastyczny przepis :)
~Brokułka 2009-12-11 20:59:35.897
Przepyszny:) Leżał sobie u mnie taki zapomniany seler w spiżarce (bo fanką tegoż warzywa nazwać mnie nie można)i był to już najwyższy czas, aby cos z nim zrobic:) No to zrobiłam i efekty są niezwykłe: pasztet ma delikatny smak, lekko pikantny i nawet posmaku selera w nim nie czuć:) Daje sie kroić, smarować i co tylko jeszcze sobie zamarzę;) Gorąco polecam:))
lolituma 2009-01-01 14:13:26.557 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
ja dałam wywaru z grzybów plus grzybki cieniutko pokrojone :)
i zredukowałam trochę ilość masła
~anka 2014-07-01 08:50:02.41