7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Chili con soczewicas, granulas-sojas i fasolas z puszki czerwonas- Komentarze do przepisu -
można kupić buliony warzywne w słoiczkach- bez wzmacniaczy smaku - polecam sklepy wege :)
~bułi 2010-02-18 16:09:06.929
A czy przypadkiem buliony warzywne są niezbyt wege?
Wiem, że na pewno istnieją wersje bez tych nieszczęsnych wzmacniaczy smaku, ale raczej są ciężko dostępne. pozdrawiam ~vradv 2010-02-13 12:44:32.908
Używałam soczewicy czerwonej, do której już po 10 minutach dodałam granulat sojowy (soczewica zielona też nie potrzebuje godzinnego gotowania). Dodałam też kukurydzę. Poza tym jak w przepisie. Wyszło bardzo dobre.
ryfka 2009-07-11 17:54:30.291
Świetny przepis, wyszło naprawdę dobre i całej rodzinie smakowało :)
bakademona 2009-01-06 14:40:14.297
Dzięki, wyszło pyszne!!! Trochę zmodyfikowałam przepis: zamiast czerwonej fasoli dałam białą (taka akurat miałam), a zamiast suszonego chilli pokroiłam w paseczki marynowane (pali w pyszczek, oj pali!!). Do podduszonej cebuli wrzuciłam soczewicę brązową i czerwoną i podlałam wodą. Reszta składników jak w przepisie
~rubia 2008-07-26 14:49:54.277
No wlasnie gotuje soczewice pomaranczowa, ktora po 15 minutach jest mieciutka, nawet zielonej nie trzeba tak dlugo gotowac... To jak to, kurka?
~anula 2006-01-22 00:00:00.0
"po 1 godzinie soczewica powinna byc prawie mięciutka"?? nie wiem jak inne rodzaje soczewicy, ale czerwona (ktorej do tej pory zawsze uzywalam) po godzinie bedzie absolutnie rozgotowana! ;)
rozumiem wiec ze tu nalezu uzyc innej, np. zielonej? autor anonimowy 2006-01-17 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Ripley 2010-05-05 22:01:21.658