7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Sorbet truskawkowy

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Zawsze w domu robiliśmy "lody truskawkowe" w sezonie, gdy było mnóstwo truskawek. Fajnie było potem po sezonie wyciągnąć z zamrażalnika coś takiego ;)
Ja robiłam z samych truskawek, miksowałam je, mroziłam. Nie musiałam dodawać cukru, i bez tego zawsze wychodziło pyszne.
Luna7 2012-04-01 13:08:19.573

Rewelacyjny ten sorbet! Na razie jeszcze jest w zamrażalniku i nie jestem pewna czy przetrwa kolejne miksowanie, ale smak jest przepyszny;) Mimo to jak przedmówcy dodałam znacznie mniej cukru:)
~Ewa K. 2011-06-19 14:55:55.405

Prawie zrobiłam wczoraj ten sorbet. Prawie, bo domownicy stwierdzili, że jest tak pyszny, że szkoda go mrozić i wypili jako koktajl :-))
W tej formie też polecam i sugeruję zdecydowanie mniej cukru.
~Anka 2011-06-10 08:37:41.979

W końcu wiem jak zrobić dobry sorbet!:) Owoce można niemal dowolnie zmieniać, ale z rozsądkiem bo np. przy wiśniach trzeba trochę mniej soku. Co do mieszania, ja nie lubię tych igiełek lodu, uwielbiam takie aksamitne lody i dzięki mieszaniu właśnie się to otrzymuje, no ale to nie wymóg bez tego też są pyszne:)
KiciKicia 2010-08-15 22:54:31.388

na pewno,gdzies tu na serwisie przemknął mi przepis na sorbet z kiwi. eksperymentój :)
MEDeah 2009-07-09 21:46:49.327

A czy można zrobić taki sorbet z innymi owocami np. z czereśniami, albo porzeczkami?
Joszka 2009-07-09 18:03:21.171

MMMMMMMMMMMMMMMMM przepyszne! wszyscy jedli i zachwalali cała rodzina i znajomi!
ale:P ale ja dałam o połowę mnie cukru i nie miksowałam ponownie.
szybciutko się robi, polecam polecam polecam :)!
MEDeah 2009-07-07 10:10:38.94

No może :D Dziękuję za odp ;)
Bananusiek 2009-02-22 14:40:39.416

Hm, co z woda pytasz? Wiesz, trochę czasu minęło od kiedy te lody robiłam, ale idę o zakład, że wodę pominęłam....
Ale ona zasadniczo występuje w przepisie - cukier należy zagotować "w niewielkiej ilości wody". Może 200ml to niewielka ilość?
patrycccja 2009-02-20 10:58:11.407

Mam pytanko, a co robimy z tą wrzącą wodą ??
Bananusiek 2009-02-19 18:52:28.547

Mmmmm, pyszności! Zazwyczaj robiliśmy lody truskawkowe z wykorzystaniem bananów. Po raz pierwszy robiłam z dodatkiem soku. Jedyną rzecz, którą zmieniłam, to ilość cukru - dodałam 2 płaskie łyżki brązowego cukru i to w zupełności wystarcza. Lody były gotowe po około 3,5 godz. tyle że do tego czasu połowa znikła od tego "mieszania" ;)
patrycccja 2008-06-08 17:53:31.093

nooo rewelacyjny przepis wychodzi..PRZEPYCHOTA!!! mniam mniam:)) Jaś mozesz byc z siebie bardzo dumny! rośnij;P
~mag 2006-02-24 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas