7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Botwinka- Komentarze do przepisu -
Eksperymentalne połączenie:czysta, niezabielana botwinka z gotowaną oddzielnie białą kaszą gryczaną (została mi z wczorajszego obiadu). Jak dla mnie -pycha!!!
Dana 2016-05-21 15:18:47.738
wczoraj jadłam pierwszą botwinkę w sezonie, dziś chyba robię kolejną, pyszna!! na bulionie z prawdziwych warzyw, z ziemniakami w kostkę, jajkiem, śmietaną i koperkiem. a liście botwinki dodaję chwilę przed wyłączeniem zupy, bo miękną w mig.
majczi 2015-04-24 11:36:48.811
Idealna! Jedliśmy z ziemniakami, podsmażoną cebulką z zieloną soczewicą i koperkiem. Na talerzu ziemniaki polałam jeszcze olejem lnianym i takie połączenie bardzo polecam. Dawno nie jadłam tak pysznego obiadu! :)
vanilla 2014-06-03 18:00:29.724
Robiłam kilka razy botwinkę i brakowało mi tego sekretnego idealnego przyprawiania. Dziękuję! Najlepsza botwinka ze wszystkich!
~Mumi 2013-07-05 12:30:44.979 mmm,najlepsza. dodałam już na talerzu łyżkę jogurtu greckiego (w sumie nadaje się równie dobrze, jak śmietana) i koperek. majczi 2013-05-17 23:30:15.834
Pyszna botwinka, robię ją już drugi raz (i na pewno nie ostatni!) ;-)
~lisica 2012-08-14 13:03:00.64
Właśnie się za nią zabieram:)
~wegetarianizm - żyj zdrowo 2012-05-19 10:47:04.287
tydzień temu był mój pierwszy raz, dzisiaj zrobiłem powtórkę z ubiegłego tygodnia - smakowała zupa znakomicie. No i naprawdę nie wiem, czemu się nigdy wcześniej za botwinkę nie brałem? :)
zabrzanin 2011-08-17 16:20:12.325
Zrobiłam niedawno, to moja pierwsza botwinka ;) Nie wiem czemu wcześniej nie robiłam tej zupki, jest przepyszna ^_^
sunflower_ren 2011-05-24 17:30:46.65 pyszna!!ja jednak zrobiłam z lanymi kluseczkami zamiast ziemniaków czy jajka. nie dodałam cukru,tylko szczyptę kwasku. Robiłam 1wszy raz a smakowała jak ta w dzieciństwie!!! koperco 2011-05-24 10:17:56.663
zrobilam bez cukru bo zupa byla bardzo slodka sama z siebie. zapomnialam tez kupic cytryny i poratowalam sie odrobina octu balsamicznego i bylo PRZEPYSZNE! dzieki za przepis, to moja pierwsza botwinka zrobiona samodzielnie, ale czuje ze wykorzystam sezon w 100%
aleksandra 2011-05-11 10:12:54.48
EXTRA! Pierwszy raz robiłam coś z botwinką i ogólnie mam problem z doprawianiem zup, ale wyszło zaskakująco dobre!
Irokezik91 2010-07-29 09:00:31.15
bardzo dobre:) kiedys robilam ale mi nie wyszla i mialam niechec do tej zupki, ale zrobilam drugie podejscie i sie udalo. Polubilam dzieki niej bardziej buraczki. Dodalam jedynie ziela angielskiego (3 ziarenka by nie bylo za mocne) i podalam z grzankami bo ziemniakow nie mialam:) pycha
~Silverka 2010-05-28 16:08:22.444
Ja w ogóle nie dodaje do botwiny cukru. Uważam, że buraki same w sobie są słodkawe (nie tylko ja, pani Magda Gesler również). Choć spotkałam się już z wersją barszczu, który jest dosładzany i to na potęgę.
Robię tez chłodnik botwinkowy, wtedy oprócz koperku dodaję zielonego ogórka pokrojonego w kostkę, czasem małosolnego oraz grzanki ziołowe ( producent Mamut). Grzanki pod wpływem ciepła nie rozmakają. Są pyszne i chrupiące ~Natka 2010-05-25 13:26:33.96
Ta zupa jest obłędna! Dodałam odrobinę śmietany i podałam z ziemniakami ugotowanymi w mundurkach, rozgniecionymi i posypanymi sporą ilością porządnie przysmażonej cebuli.No pycha! :)
Ineczka 2010-05-12 15:54:08.006
Zamiast cebulki dodaję zmiażdżony ząbek czosnku i koniecznie!! koperek(moja babcia dodawała jeszcze szczypiorek, ale raczej do wersji chłodnikowej). Poza tym wszystko robię tak samo:) Pyszna zupa!!
rubia 2010-05-08 11:40:35.843
Zupa jest tak pyszna, że zgłaszam zapotrzebowanie na całoroczną sprzedaż botwinki. Chciałabym ją jeść częściej, więc proszę: może ktoś wymyśli taką odmianę botwinki, żeby można było o każdej porze roku rozkoszować się jej smakiem.
Dana 2009-04-23 20:46:55.673
dla kompletnych laików (jakim ja byłam), uwaga na te zabawy z kwaskiem. Dałam tego jedną płaską łyżke do zupy. Masakra!!!!! nie dało sie zjeść, stanowczo mniejjjjj trzeba. Ech szkoda..;(
~monika 2008-06-18 15:56:51.578
bardzo smaczna zupka. nia zaingurowalam potrawy z botwinki, nigdy wczesniej nie jadlam tego uroczego warzywka i dobrze, ze sie przelamalam, bo pycha.
Rena 2002-06-02 00:00:00.0
W razie kłopotów z doprawieniem botwinki dolewam koncentratu barszczu czerwonego
Kinga 2000-06-26 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
funka funky 2016-05-22 13:46:10.417