7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Ciasto bananowe- Komentarze do przepisu -
ono tak wychodzi ludziom bez sody i bez proszku? nie robi się król zakalców?
~znikam 2014-01-03 20:16:11.848
Dziś pierwszy raz zrobiłam to ciasto wg przepisu zamieszczonego powyżej, rzeczywiście pyszne!!!
OlaS 2014-01-03 19:06:42.821
Trzeba dać proszku do pieczenia i piec w niższej temp. ;)
~m 2013-02-03 18:39:02.473
nie potrzeba tu jeszcze sody oczyszczonej?
~Paula 2012-12-28 18:12:28.401
Podziwiam tych, którym wyszło to ciasto. Moje to tragedia. Wszystkie składniki jak w przepisie zastosowałam. Wyszedł koszmar. Spieczony z wierzchu, w środku zakalec. Poza tym zapach niezbyt przyjemny. I płaskie jak placek, nie jak ciasto.Zupełna porażka.
kropkaaga 2012-12-14 18:03:29.126
A jeśli już orzechy to jakieś konkretne czy wszystkie cuzamen? Chciałabym dodać laskowe, ale nie wiem czy nie zmienią bardzo smaku ciasta.
~Melquiades 2012-02-14 11:43:41.491
Wyszło mi takie... płaskie ;D Mogłam sypnąć za dużo mąki, następnym razem pokombinuję z proporcjami. Dodałam cynamon i wiórki kokosowe, w smaku wyszło rewelacyjne ;)
ruda_gorzka 2011-05-15 20:32:26.939
Wiecie, że to ciasto mozna zjeść samemu jeszcze gorace?! :) Pycha, rewelacja, dodałam troszkę cynamonu, zamiast orzechów migdały posiekane, dodatkowo też siekane daktyle... mmmmmmm...poezja, dziekuję za przepis!!!! :*
Vegankaa 2011-04-07 23:02:58.301
Bardzo dobre ciasto. Najlepiej podawać na ciepło w długie jesienne wieczory.
HannaKG 2010-07-01 15:35:41.413
ciasto bardzo dziwne. dobre, ale bez szału mym skromnym zdaniem. ;)
szukajdalej 2010-02-19 22:43:49.88
wyszło conajmniej dziwne, ale dość smaczne. może coś zrobiliśmy nie tak jak trzeba.
ana 2009-12-22 10:19:10.165
REWELACJA! bez jajek, bez mleka,bez cukru, bez drożdży! CUDO!!!!
Do tego sycące - wystarczy na dłużej niż zwykłe ciasto ze sklepu. Wyszło świetne i przepyszne, z tym że polecam dodanie jeszcze większej ilości orzechów i bananów- naprawdę warto:) Dziękuję za ten przepis!!!!!!!!!!! ~kamilka 2009-12-12 18:41:12.394
Upiekłam je dziś znowu, tym razem z dodatkiem karobu. Przepyszne! 1/3 odłożyłam na jutro dla kolegi, inaczej całe poszłoby mi już w tyłek :)
xxl 2009-11-24 16:46:58.054
Wyśmienite ciacho, nie zdążyło nawet ostygnąć, a już znikło :) Podobne do "razowca na bananach", ale bez sody i proszku do pieczenia, dzięki czemu lepiej mi się trawi i smakuje. Polecam!
xxl 2009-11-21 22:25:33.546
Mnie wyszedl zakalcuch :) Niestety wyladował w koszu
~:) 2009-10-21 14:04:37.305
Robię podobnie (więcej bakalii) i mnie nigdy zakalec nie wyszedł. Co więcej, objadają się tym wypiekiem moi nie wege znajomi :d
MacLean 2009-09-06 17:05:50.529
...a nie wyjdzie zakalec? Bo nie ma ani proszku do pieczenia ani sody...
~LadyValo 2009-06-02 18:41:18.868
Im bardziej dojrzałe banany tym bardziej słodkie ciasto :D
~Nantosvelta 2007-08-28 00:00:00.0
...
banany zastępują cukier ;] ~obludna 2007-06-27 00:00:00.0
a czy to bedzie ciasto na slono? bo tam w przepisie nie ma wogole cukru..
autor anonimowy 2007-06-27 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Dodałam łyżeczkę proszku do pieczenia z łyżeczką octu jałowego.
DorotaAndrzej 2017-10-28 15:25:41.248