7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Fasola mung jak na dalszym wschodzie (a'la dahl)- Komentarze do przepisu -
Szukałam przepisu, aby zjeść fasolę mung w innej formie niż zwykle. Ten mnie przekonuje, dam znać czy dobrze wyszło :D Czy ma znaczenie rodzaj fasoli mung?
~Super 2015-04-17 14:51:43.308
Świetny przepis ;) U mnie trochę zaburzone proporcje warzyw, ale i tak wyszło pysznie! Polecam gorąco.
~mucha 2012-05-08 15:18:15.014
Bardzo dobre ciekawy pomysł na fasolkę a do tej pory ciężko było mi coś z nią wymyślić, ja co prawda zrobiłam to trochę po swojemu ( zamiast soku z cytryny użyłam z pomarańczy, dodałam tez trochą chilli, nie dałam pomidorów i zamiast w garnku dusiłam wszystko jeszcze chwilę na patelni ), ale wzorowałam się na powyższym przepisie i wszyscy byli zachwyceni.
~~gosiaK~ 2011-08-20 12:24:29.112
Dobre. Do tej pory tej fasolki używałem tylko do kiełkowania. Ale ten dahl jest bardzo smaczny i faktycznie delikatny i lekkostrawny.
bartolome 2011-03-12 20:32:38.985
cebula z racji braku zastąpiona porem, kumin i kurkuma zwiększone do ilości 1łyżeczki, zjedzone z ryżem brązowym. Mięsożerna część rodziny zachwycona :D
vdowa 2010-05-11 20:02:50.504
sorki przeoczyłam ten fragment w opisie, ale gafa.
~Marzena 2009-11-19 17:35:35.218
Fasolkę należy moczyć w zimnej wodzie przez noc (conajmniej 8 godzin)
~Marzena 2009-11-19 17:34:24.353
calkiem dobre, ;) bedzie jeszcze na jutro. Zmniejszylam proporcje o polowe :P a i tak wyszlo sporo:P
~Silverka 2009-02-20 10:56:00.833
Marchewke mozna dodac nieco pozniej. Zważać nalezy na prosta zasade: im dluzej w wodzie tym bedzie bardziej rozgotowana;)
bazgrou 2007-01-20 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Moje modyfikacje: dodałam trochę korzenia pietruszki, imbir świeży a nie suszony, świeże pomidory, za to suszoną kolendrę, i jeszcze kilka kawałków jabłka. Do tego pół łyżki masła w trakcie gotowania. Efekt - cudownie aromatyczny, dzięki żółciutkiej kurkumie złocisto-słoneczny, pycha! :) Spałaszowane trochę nietypowo z puree z ziemniaków. :)
neji_h 2015-11-06 14:05:58.752