7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Soczewica duszona z ziemniakami- Komentarze do przepisu -
Tak jak wynika z przepisu, gdy cebula i czosnek są rumiane, należy dodać surowe warzywa i chwilę je podsmażyć. Po co? Są witaminy, które rozpuszczają się w tłuszczach (A, D, E i K) i dzięki temu są przyswajalne dla organizmu. W przypadku marchewki chodzi przede wszystkim o witaminę A, ale zawiera ona także witaminy E i K rozpuszczalne w tłuszczach. Ziemniaki są również bogate w witaminy A i K. Teoretycznie wystarczy niewielka ilość tłuszczu w całym posiłku, aby organizm przyswoił witaminy, ale ile smaku wydobywa z warzyw uprzednie ich obsmażenie.. ;)
A potem, jak mówi przepis, zalewamy te podsmażone warzywka bulionem i w ciągu tych 25 minut gotowania na wolnym ogniu spokojnie sobie powinny zmięknąć razem z soczewicą. ryfka 2013-12-11 20:29:45.696
Nie rozumiem :( Czy warzywa, które mamy smażyć maja być już ugotowane? I po co w ogóle je smażyć?
lagatta 2011-07-14 14:28:27.883
Właśnie się gotuje:D
~Kornel 2010-10-28 13:01:17.567 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~sanctus 2015-04-10 19:31:39.45