7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Kapusta pekińska duszona z sosem sojowym, czosnkiem i natką- Komentarze do przepisu -U nas jedna kapusta z tego przepisu schodzi na porządny obiad dla dwóch osób. Dodałam też raz, czy dwa kukurydzę (w ramach czyszczenia lodówki). Niesamowity smak! Naprawdę polecam :) czeska_kulka 2013-10-16 20:50:52.576
a, jeszcze jedno - mąż lubi jak dodaje się również odrobinę imbiru, naprawdę cienko w plasterki pokrojonego, ja osobiście nie lubię ale to oni znają się lepiej :)
~Lina 2013-02-04 21:51:30.563
moje uwagi na temat przepisu - to specjalność mojej chińskiej teściowej, więc jak zobaczyłam by wrzucić czosnek na nierozgrzany olej to aż mną wstrząsnęło :) u nas najpierw się rozgrzewa olej, potem na ok. 10-15s sam czosnek wrzuca, potem wrzuca kapuchę i miesza co jakiś czas, następnie należy położyć jakąś przykrywkę i tak dusić jakiś czas, na koniec dodaje się odrobinę sosu sojowego i miesza :) sos sojowy i czosnek dają już odpowiedni smak, niczego się nie dodaje. kuchnia chinska ma do siebie to, że płomien jest wielki, olej rozgrzany, wszystko na początku smaży się z czosnkiem i na dosłownie ostatnie sekundy dodaje się sosu czy octu :) pozdrawiam :)
~Lina 2013-02-04 21:48:30.393 W rzeczy samej, wyśmienite! Zrobiłam z kapustę z dodatkiem papryki czerwonej (1/2), 2 pomidory, 1 jabłko, cebulka i przyprawy. Z ziemniaczkami smakowała mi jak młoda wiosenna kapusta zasmażana. Wrzucam do mojego jadłospisu na stałe:) Dana 2012-10-06 17:55:27.239
cos ala bigosik :) nie jestem wegetarianka ,ale uwielbiam wasze przepisy modyfikuje wedlug wlasnego uznania :) ja jeszcze dodalam : kukurydze ,por,marchewka troche koncentratu pomidorowego :)
eksperymentalna 2012-10-04 20:32:19.604
Już nie długo w mojej kuchni:) Co myślicie o podaniu z makaronem sojowym?
florka 2012-10-04 19:02:42.834
Smażona pekińska kojarzy mi się z typowym aromatem chińsko-wietnamsko-rodzimych jadłodajni, który zresztą bardzo mi odpowiada.
Również zmodyfikowałam przepis: nie było cebuli ani natki, a zamiast sosu sojowego dodałam siekane suszone pomidory z oleju, które również są słone. Rezultat przeszedł moje oczekiwania :-) devlin 2011-03-19 15:36:59.02
Trochę przemontowałem potrawę, ale to jeszcze chyba mniej więcej to, co w opisie:)
Nie miałem cebuli i natki pietruszki, ale były trzy marchewki. Pociachałem je więc na talarki, 3-4 minuty podgotowałem i dałem razem z kapustą do czosnku (ja użyłem 4 średniej wielkości ząbków). Reszta według przepisu - bardzo dobre z ziemniakami było:) zabrzanin 2011-03-18 17:00:38.875 Zrobiłam bez natki, bo nie lubię - ale za to na maśle. I przeżyłam szok, że to takie dobre :) steelrose 2011-03-16 17:15:09.514 świetna. kojarzy się z młodą duszona kapustka, jak zamiast natki pietruszki da się dużo koperku. kładłam ta kapustę na pieczywo posmarowane masłem- wyborne! może następnym razem zamiast oleju masła użyję? MEDeah 2011-03-09 12:10:05.107 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
wow, nie przypuszczałabym,że kapusta pekińska na ciepło jest taka dobra :) błyskawicznie się robi, smażyłam ją ok. 8 minut a i tak wyszła za miękka. tylko coś z tą cebulą nie bardzo, bo po tak krótkim smażeniu była dalej surowa, następnym razem albo pokroję ją cienko, albo najpierw usmażę samą. ps. porównania do młodej kapusty jak najbardziej trafne!
majczi 2013-12-28 16:31:05.831