7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Posypka banalna, ale jaka dobra!

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ja najpierw wszystko namoczyłam, jak przeschło uprażyłam według rady MagdyM wszystko osobno na małym ogniu. Również dodałam pestki dyni. Wyszło suuuper. :D
Irokezik91 2010-08-30 22:34:20.879

Zrobiłam wersję z dynią i wrzucam zdjęcie. Trzy powody, dla których wolę prażyć składniki osobno: 1.Mogę lepiej kontrolować stopień uprażenia nasion. Nawiasem mówiąc, mi sezam nie strzela na patelni, jedynie siemię. 2.Jeśli uprażę po patelni każdego składnika, wychodzi spora micha posypki i mogę potem obdarować nią znajomych, coby wypróbowali. 3.Niektórzy (zwłaszcza dzieci) mogą nie lubić wszystkich składników i mogę wtedy dowolnie komponować skład. Moje dzieciaki preferują dynię - w czasie prażenia "nadyma się" i robi nadmuchana, pusta w środku - i słonecznik, najlepiej prosto z patelni, gdy tylko troszkę przestygnie:)
MagdaM 2010-01-24 01:15:32.539

ja też znam wersję z 'dyńkami', fajna przegryzka. Aha, po przemieszaniu nasion, można dodać łychę sosu sojowego, jest ciekawiej.
kleementyna 2010-01-23 19:27:54.447

Podobną posypkę podpatrzyłam u znajomej, tylko jeszcze z pestkami dyni i - zgodnie z tejże znajomej wskazówkami - prażę każdy rodzaj nasion osobno i potem mieszam.
MagdaM 2010-01-23 00:43:25.297

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas