7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Kalafior chrupiący z sosem grzybowo-czosnkowo-śmietanowym, pycha!

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

To mój pierwszy przepis wzięty z puszki! Bardzo spodobał mi się opis.

Całość smaczna, ale dla mnie niestety w smaku za tłusta.
mordoklejka 2008-11-20 19:54:54.527

Bardzo smaczne i pożywne danie. Ja użyłam rozgotowanego ziemniaka z wodą zamiast śmietany i masło roślinne zamiast zwykłego. Ten wariant polecam w wersji wegańskiej. Jeśli chodzi o grzyby, to pokrojone w plasterki zajączki i czarne łepki nadają bardziej "grzybowy" smak i mocniejszy aromat. Lepiej też wiążą sos.
Apropos wcześniejszych komentarzy:
Aby kalafiorki były chrupiące należy wrzucić je do patelni lub garnka wypełnionego rozgrzanym olejem. Tylko poczekać aż wyschną porządnie po myciu, bo strasznie stzela jeśli się dostanie choć odrobina wody.
vyxen 2008-09-11 12:03:59.0

to znaczy, że smazysz go na oleju i czekasz az zrobi sie chrupiacy
autor anonimowy 2008-03-07 00:00:00.0

nie rozumiem jak zrobić chrupki kalafior?
~plywak 2008-03-07 00:00:00.0

ja zrobiłam bez pieczarek, z samą cebulką, też pychota :D
~meg 2008-02-03 00:00:00.0

aaaaa! polecam!!! naprawde, ja robilam z pieczarkami, ale z kurkami takze moze wyjc ciekawie!
autor anonimowy 2007-11-12 00:00:00.0

brzmi smacznie,przy najblizszej okazji wyprobuje;)
~lil 2007-11-04 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas