7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Kalafior chrupiący z sosem grzybowo-czosnkowo-śmietanowym, pycha!- Komentarze do przepisu -
Bardzo smaczne i pożywne danie. Ja użyłam rozgotowanego ziemniaka z wodą zamiast śmietany i masło roślinne zamiast zwykłego. Ten wariant polecam w wersji wegańskiej. Jeśli chodzi o grzyby, to pokrojone w plasterki zajączki i czarne łepki nadają bardziej "grzybowy" smak i mocniejszy aromat. Lepiej też wiążą sos.
Apropos wcześniejszych komentarzy: Aby kalafiorki były chrupiące należy wrzucić je do patelni lub garnka wypełnionego rozgrzanym olejem. Tylko poczekać aż wyschną porządnie po myciu, bo strasznie stzela jeśli się dostanie choć odrobina wody. vyxen 2008-09-11 12:03:59.0
to znaczy, że smazysz go na oleju i czekasz az zrobi sie chrupiacy
autor anonimowy 2008-03-07 00:00:00.0
nie rozumiem jak zrobić chrupki kalafior?
~plywak 2008-03-07 00:00:00.0
ja zrobiłam bez pieczarek, z samą cebulką, też pychota :D
~meg 2008-02-03 00:00:00.0
aaaaa! polecam!!! naprawde, ja robilam z pieczarkami, ale z kurkami takze moze wyjc ciekawie!
autor anonimowy 2007-11-12 00:00:00.0
brzmi smacznie,przy najblizszej okazji wyprobuje;)
~lil 2007-11-04 00:00:00.0 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Całość smaczna, ale dla mnie niestety w smaku za tłusta.
mordoklejka 2008-11-20 19:54:54.527