
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Domowe tahini do hummusu- Komentarze do przepisu -![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zrobiłam swoje pierwsze tahini! Wyszło pierwsza klasa :) Z torebki 280g otrzymałam słoiczek 300 ml. Ciekawe jak będzie się przechowywało. Nie miałam problemu z gorzkim smakiem. Najlepszy dowód - z dodatkiem słodu wyszedł pyszny deser o smaku chałwy :D Użyłam sezamu obłuszczanego (czyli takiego, jaki najczęściej jest w sklepach), sprawdziłam że na surowo smak miał ok, prażyłam na małym gazie na złotybrązowy kolor. W maszynce do mielenia kawy przy odpowiednio dużej ilości sezamu i dłuższym mieleniu samoistnie wydziela się olej i nie potrzeba żadnych dodatków, żeby uzyskać odpowiednią konsystencję. patrycccja 2012-01-08 20:44:27.25
Dzieki za porady, spróbuję następnym razem i dam znać jak wyszło :))
~Kasia 2010-09-27 18:07:55.545 ![]() patrycccja 2010-09-27 17:51:54.806 ![]() patrycccja 2010-09-27 17:38:17.921
Mi wyszło gorzkie, sezam kupiłam niełuskany i jakiś gorzki jest...wiecie może dlaczego? I czy wam się też trafia taki gorzki sezam?
~Kasia 2010-09-26 21:42:01.789 ![]() Irokezik91 2010-06-17 08:09:44.264
Ja to zrobiłam bez prażenia sezamu.
Zmieliłam 2 łyżki sezamu i dodałam łyżkę oleju. Rewelacja:))) Sezam rzeczywiście kosztuje grosze w porównaniu do tahini ze sklepu. Zulejka 2008-04-03 12:22:49.947 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
TNT 2013-10-23 11:17:31.373