7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Babeczki (mufinki) bananowe- Komentarze do przepisu -
babeczki cudne :-D
dodałam jeszcze dwie garście suszonej żurawiny, drobno pokrojonej :-P przepyszne :-D ~Joanna 2014-02-22 17:56:07.215
pyszne, Majczi! <3
~dinko 2013-03-11 23:58:00.113
zrobiłam tylko z rodzynkami i posypałam brązowym cukrem, puszyste i pyszne! w sam raz dla małego alergika ;)
~555 2012-11-18 12:35:55.985 przepyszne i banalnie proste w przygotowaniu. dodałam całą posiekaną gorzką czekoladę i robiłam bez kruszonki i polewy. podobno wcale nie smakują 'wegańsko' :D. majczi 2012-07-14 14:48:26.821 Zrobiłam bez kruszonki czy polewy, za to z dodatkiem cynamonu i rodzynek. Wyszły bardzo dobre :) Ładnie rosną, w środku są wilgotne i puszyste. Przezornie zredukowałam jednak ilość cukru do 1/2 szklanki i dla mnie są w sam raz - ale to już kwestia gustu. 3/4 szklanki dodałabym dopiero, gdyby banany były jeszcze niedojrzałe. Następnym razem rodzynki zastąpię pokruszoną wegańską czekoladę. Pycha! Willow 2012-01-15 12:29:58.291
W silikonie pewnie wyjdzie nawet lepiej, bo nie będzie problemu z przywierającym papierkiem :) Patent, który mi tu ktoś doradził, z wkładaniem muffinek na noc do puszki, działa idealnie, ale jednak trzeba trochę poczekać na efekty... Z silikonu z założenia wszystko gładko wychodzi.
patrycccja 2011-05-04 19:22:57.722
Czesć mam pytanie czy one mogą być pieczone w foremkach silikonowych ?
~kalina 2011-05-04 18:08:37.663
Dzięki bardzo za ten przepis :) pierwsze ciasto, które
w końcu mi wyrosło i na dodatek przepyszne! ~Ania 2011-04-22 14:41:02.233
Super babeczki, wszytsko wyszło tak jak trzeba. Zrobiłam pół na pół mąkę pszenną z razową.
edysqa 2011-02-26 01:24:53.019
Dziś zrobiłam, ale w formie ciasta. Masa była konsystencji cementu więc w połowie mieszania mikser odmówił współpracy ;) Ciasto piekło się ponad godzinę ale wyszło przepyszne !! Domieszałam kawałki gorzkiej czekolady do masy i po ostudzeniu przełożyłam dżemem truskawkowym. Pycha !!
LalaAla 2010-11-28 23:57:08.951
Po prostu niebo w gębie! Zawsze się udają, są przepyszne, wszyscy byli zachwyceni. Ostrzegam tylko że znikają w zastraszającym tempie! I takie świeże i takie które poleżą mają swój urok, zależy co kto lubi:)
KiciKicia 2010-08-15 23:04:59.517
wczoraj zrobiłam. co prawda ciasto, nie muffinki :) ale wyszło przepyszne :) do środka wrzuciłam cząsteczki gorzkiej czekolady i płatki migdałów :)
magrusia 2010-07-20 09:25:51.579
Bez posypki również wychodzą bardzo smaczne:), chociaż myślę, że z posypką wyglądałyby bardziej atrakcyjniej dla oka.Duży plus za ten przepis kamilenko:)
veganjihad 2010-06-06 19:09:46.051
ostatnio żadne słodkie wypieki mi się nie udają a tu totalne zdziwienie. z podanych proporcji wyszło mi 18 dużych muffinek. pięknie wyrosły i wszyscy się nimi zajadają. nie są suche. po prostu pychota!
udadzą się nawet kompletnemu beztalenciu:) sachmet0612 2010-04-02 11:57:43.943
Babeczki są świetne, normalnie pyszności z tym, że mi z tej porcji wyszło aż 17 babeczek i to mega dużych :)
~gaki 2010-03-06 10:44:41.612
mega! jestem właśnie po pierwszej partii z wierzchem cynamonowym, zjadłam już jedną, a następne kuszą. bardzo, bardzo, bardzo dobre!
lecę do kolejnej serii - tym razem z wiórkami kokosowymi w środku i z czekoladowym wierzchem :) bea 2010-01-02 15:45:18.861
a ja mam taki sposób że foremki smaruję olejem i sypię bułką tartą i to nie zmienia smaku a babeczki się nie kleją
~laurka 2009-12-01 19:19:24.295
ja mam taki sposób (mam metalowe foremki),że po prostu smaruje foremki olejem i wysypuje kaszką manna,jak wystygną to wystarczy puknąć i odchodzą,a sposób ten nie zmienia smaku ;D
veganjihad 2009-08-15 20:22:58.445
mnie nie wyszly zastanawiam sie co zrobilam zle tak jak w przepisie 200 stopni na 25 min. spiekly sie na wierzchu a w srodku sa surowe
~misiakizia 2009-07-16 21:10:17.754
hmm ja zorbiłam zgodnie z przepisem ale wlałam do jedenj formy . wyszło pyszne ciasto :D
debaxd 2009-06-11 16:22:34.106
Ha, działa z tym wkładaniem do puszki :D Jednego mufinka zamiast w puszce schowałam w foliowej torebce i efekt jest ten sam :) Super. Chociaż szkoda, że świeże się kiepsko odklejają. A na pewno jest to osiągalne :)
patrycccja 2009-06-04 11:30:19.703
Robiłam niedawno muffinki według innego przepisu zamieszczonego na tej stronie i też miałam problem z odlepieniem ich od papierka. Ale jeśli schowa się je do metalowej puszki i zamknie (jak polecała autorka tamtego przepisu), to następnego dnia odlepiają się bez problemu i są lepsze, bo bardziej miękkie.
ryfka 2009-06-03 23:06:58.023
Moje pierwsze mufinki :) Mają idealną konsystencję, są delikatne, puszyste, a jednocześnie wilgotne. Mój Wojtek doszedł do wniosku, że są zdecydowanie lepsze niż jego :) I ten aromat cynamonu - super! Jeśli robicie bez kruszonki, to polecam dodanie cynamonu do samych babeczek i to nawet całą łyżeczkę.
Jedyna ich wada to że nie odlepiają się od papierka :/ To raczej nie miało związku z moimi modyfikacjami, ale kto wie. Dodałam bowiem 3 razy mniej cukru, czyli 1/4 szklanki, i dzięki temu były idealnie słodkie. Za to kruszonkę zrobiłam zgodnie z podanymi proporcjami i było straaaasznie słodkie. Za słodkie. Lepsze bez kruszonki :) patrycccja 2009-06-03 23:00:07.8
Są super, moi znajomi dzięki tym babeczkom zrozumieli, że dieta wegańska nie musi być nudna :D
~LadyValo 2009-06-02 18:44:37.984
Ja robię je w formie ciasta, bez posypki, za to dodaję pokruszoną gorzką czekoladę, jest pyszne!
~Kira 2008-10-31 13:26:10.732
Szybkie, łatwe i pyszne :) ja dodaję trochę mniej cukru, preferuję mniej słodkie :)
~Magda 2008-05-31 20:54:52.535 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
paulein89 2015-01-30 12:56:05.19