7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Babeczki (mufinki) marchewkowe- Komentarze do przepisu -Zrobiłam - są pyszne, ale następnym razem muszę zmniejszyć ilość oleju - został na dnie foremek. Ekasha 2013-11-18 09:07:19.76 Robiłam dziś pierwszy raz i wyszły bardzo dobre, chociaż trochę zmodyfikowałam przepis. Dodałam 2 marchewki, jabłko i banana, 1/3 szklanki oliwy i 1/3 szklanki mleka sojowego i 3/4 szklanki cukru. Nie dodałam cynamonu bo nie miałam, pominęłam rodzynki i wiórki. Wyszły bardzo słodkie i smaczne c: Wings 2012-07-14 14:50:45.371
Zrobiłam. Zamiast szklanki oliwy dałam 3/4 szklanki mleka sojowego i uzupełniłam olejem ryżowym, bo taki akurat miałam. Nie dodawałam wanilli, za to sypnęłam dwa razy tyle cynamonu. Z bakalii dałam rodzynki, suszoną żurawinę i wiórki.
Smakowo dobre, ale strasznie zbite, takie glniaste. Nie sposób zjeść więcej niż jedną na raz. Gdybym miała je jeszcze raz robić to zredukowałabym ilość cukru, bo są po prostu przesadnie słodkie, ale może to kwestia gatunku marchwi i jabłka (dałam jedno). ~Marta 2012-05-09 01:57:28.384
a może to, że Zazu nie wychodzi, to kwestia tej ilości oleju?... zrobiłabym, ale boje się nieco, że nie wyjdą właśnie.
MEDeah 2011-10-21 13:42:02.946
Jeśli termostat w twojej kuchence nie jest kompletnie zepsuty, a ty nie pomyliłaś proporcji, to naprawdę nie wiem ki czort...
patrycccja 2011-07-17 13:10:36.928
Wstawiłam je do piekarnika nagrzanego na 180 st., a sprawdzałam widelcem z powodu braku drewnianego patyczka pod ręką, poza tym na próbę wyjęłam po pół godzinie jedną i rozerwałam palcami (była zdecydowanie za miękka). Cóż, mimo to skuszę się jeszcze kiedyś na nie, gdyż zacny to wypiek. :)
Zazu 2011-07-16 16:42:54.298
Zdecydowanie nie. Temp. piekarnika ewidentnie musiała być za niska. Poza tym muffinki zawsze wstawia się do już nagrzanego piekarnika. Ja piekłam je dokładnie tyle, ile przewiduje przepis, i były ładnie dopieczone (jak na zdjęciu ;) Przy czym jeszcze jedna mi przyszło na myśl... jak sprawdzałeś, że były jeszcze surowe? Drewnianym patyczkiem, przełamując je czy przekrawając nożem? Przekrawanie to zły pomysł - niektóre ciasta przekrawane zaraz po upieczeniu wyglądają w środku jak takie zbite, jak zakalec prawie. Po wystygnięciu już się tak nie robi.
patrycccja 2011-07-16 12:54:03.443 Smak babeczek niezwykle satysfakcjonuje, niestety, pojawił się problem z czasem pieczenia - po 30 minutach były jeszcze miękkie w środku, wręcz surowe. W ostateczności siedziały w piekarniku ponad półtorej godziny! Nagrzany, ciemny i spieczony brzeg nie oddawał surowizny wnętrza. Czy to normalne? Zazu 2011-07-15 22:53:18.188
1 szklanka oleju? To strasznie dużo :O Niestety w proporcje wczytałam się dopiero robiąc mufiny, bo chyba w ogóle bym się nie brała za ten przepis. Dodałam więc 3/4 szkl. oleju i 1/4 wody, a cukru tylko połowę. Mufiny i tak wyszły tak tłuste, że na dnie formy zostało trochę oleju, i to pomimo papierowych papilotek...
Trzeba jednak przyznać, że są przy tym naprawdę smaczne - wiórki kokosowe i inne dodatki są super! Choć ja oprócz ostrej redukcji ilości oleju jeszcze bardziej zmniejszyłabym ilość cukru ;) patrycccja 2010-02-19 18:32:35.498
a jak ktoś nie chce sie bawić w babeczki, moze to ciasto upiec w dużej blaszce i wyjdzie pyszne ciasto marchewkowe ;-) niektóry polewają je lukrem.
~aga 2010-02-04 15:47:49.322 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
alexrsandraaq 2016-03-02 21:42:50.625