7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Chappati (Czapati)- Komentarze do przepisu -
Powiem szczerze, że mam wątpliwości co do tego przepisu. Nie wyobrażam sobie opiekania chapati na teflonie, poza tym atta to nie dokładnie nasza mąka razowa...
Chapati nie powinny być chrupkie i twarde, to nie podpłomyki. Muszą nadmymać się podczas "smażenia" i być łatwe do zwijania. ~nessie 2010-01-06 23:43:52.488
Smaczne wychodzą z dodatkiem ziaren sezamu czy słonecznika. Dziś rozwałkowałam placuszki na cienko, po upieczeniu były chrupkie i pyszne.
xxl 2009-11-30 18:48:37.703
Witam :) Zrobiłam dzisiaj placki tylko z mąki i wody. Nie formowałam ich, tylko wylewałam, a właściwie kładłam łyżką na patelnię. Ciepłe placki posmarowałam masłem, odrobinę posoliłam i zjadłam z pomidorem. Pycha! Jestem w szoku, że placki wyszły takie pyszne biorąc pod uwagę, że składają się z minimalnej ilości składników :)
~Asia 2009-07-19 08:58:46.258
Do orginalnego przepisu na indyjskie czpati do ciasta nie dodaje sie zadnego tluszczu,piecze sie na suchej patelni a potem smaruje sie maslem,ktore sie rozpuszcza.Czapati powinny byc gorace i tluste.Pycha!!!
~Gaura 2008-11-13 18:35:15.321
Świetna alternatywa dla chleba! Placuszki są szybkie i proste do wykonania, bardzo smaczne, a w dodatku można je wykonać w 100% z mąki razowej :)
xxl 2008-04-25 13:06:40.833 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~MariaAyma 2010-06-27 19:53:00.055