7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Spaghetti "bolognese" (z granulatem sojowym)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Jak na spaghetti bolognese to trochę liche składniki. Danie pewnie i tak dobre wychodzi, ale wegetarianie chyba nie powinni się tak bardzo bać warzyw? Ja nie wyobrażam sobie sosu bolognese bez dodatku marchewki i selera (polecam zarówno korzeniowy, jak i ten naciowy).
~Katiusza 2012-08-15 15:17:52.547

właśnie wypróbowałam lekko stuningowaną wersję ale jest pycha :)
~znajda 2012-02-12 13:06:17.646

Wypróbowałam. :) Dodałam zamiast bazylii tymianek. I łyżeczkę cukru. Smakuje super. :) Mam tylko pytanie, czy Wam też pojawia się w potrawach z granulatem taka lekka goryczka? Nie bardzo przeszkadza, ale zastanawiam się, czy tylko mi tak wychodzi. ;)
fyfyg 2010-10-23 12:37:07.413

Bardzo dobre danie. Polecam!
~J. 2010-06-30 21:11:13.007

ja robie trochę inaczej: smaże granulat razem z cebulką i doprawiam go sosem sojowym, pod koniec dodaje trochę mąki do sosu żeby był gęsty... pycha :)
Gabryella 2010-04-19 19:15:33.752

Ana, a co za problem dodać trochę wody lub dodatkowego przecieru? :)
~x 2010-01-20 17:26:15.382

jak dla mnie za gęste, i wyszło mi trochę za słone..;P
ana 2010-01-20 17:07:21.051

no własnie...
a ja ostatnio zrobiłam błąd, który zaważył finalnie...
najpierw obgotowałam granulat a następnie dodałam pomidorowy sos. Wyszło tak, że soląc i piepsząc ile się da (bo tylko to niestety miałam pod reką) smak sosu był wciąż ubogi no a całość niemal mdła. Zniechęciłam się bardzo, ale może kiedys skuszę się jeszcze na w.w. przepis :)
sangria 2008-06-30 16:34:39.534

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas