7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Szpinakowe canelloni w dwóch sosach- Komentarze do przepisu -
Wszystko pięknie ładnie ale jakieś proporcje by mogły by zostać podane, nie każdy jest Magdą Gessler i kuchnie ma w małym palcu :p
Pzdr. ~Lord Zawias 2013-12-14 20:05:44.396 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Makaron się sprzedaje w paczkach po 400 g (a w każdym razie tak na 4 osoby należałoby wziąć, ale nie mam pojęcia, czy canelloni nie sprzedaje się np. po 200 albo 500 g w opakowaniu, to już musisz sprawdzić).
Mrożony szpinak obecnie bywa po 350-400 g na opakowanie, ale w 2008 mogło chodzić o 400 g op., a w każdym razie ja dopiero od 2 lat dostrzegam szpinak w mniejszych op. i tej samej cenie... No i równie dobrze mogło chodzić o świeży szpinak, autor nie sprecyzował. Ile waży paczka świeżego, nie wiem, ale te chyba wyglądają od lat tak samo i mają może ze 200 g.
Z mozarellą i śmietaną w ogóle nie kombinuję, dedukuj sam. Za mało się na tym znam. Strzelam jedynie, że może chodzić o op. 150 i 200 g. Serki topione też są dla mnie tajemnicą, wydaje mi się jedynie, że nie ma op. większych niż 100 g, ale podkreślam, że to tylko moje przypuszczenia.
Koncentrat chciałam podpowiedzieć ten w słoiczkach ok. 200 g, bo w takich jest tego w sklepach najwięcej, ale widzę, że autor tym razem podał, ile trzeba, choć dopiero ukryte w przepisie...
Przyprawy dajesz wedle uznania, masła zgaduję, że powinieneś dać łyżkę, a mąki tak ze dwie na każdy sos.
Luna7 2013-12-15 10:03:59.862