7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Szpinakowe canelloni w dwóch sosach

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Lordzie Zawiasie, spróbuj trochę dedukcji... jeśli autor nie podał dokładnej ilości, to prawdopodobnie miał na myśli najczęściej występujące (w jego mniemaniu) opakowania.
Makaron się sprzedaje w paczkach po 400 g (a w każdym razie tak na 4 osoby należałoby wziąć, ale nie mam pojęcia, czy canelloni nie sprzedaje się np. po 200 albo 500 g w opakowaniu, to już musisz sprawdzić).
Mrożony szpinak obecnie bywa po 350-400 g na opakowanie, ale w 2008 mogło chodzić o 400 g op., a w każdym razie ja dopiero od 2 lat dostrzegam szpinak w mniejszych op. i tej samej cenie... No i równie dobrze mogło chodzić o świeży szpinak, autor nie sprecyzował. Ile waży paczka świeżego, nie wiem, ale te chyba wyglądają od lat tak samo i mają może ze 200 g.
Z mozarellą i śmietaną w ogóle nie kombinuję, dedukuj sam. Za mało się na tym znam. Strzelam jedynie, że może chodzić o op. 150 i 200 g. Serki topione też są dla mnie tajemnicą, wydaje mi się jedynie, że nie ma op. większych niż 100 g, ale podkreślam, że to tylko moje przypuszczenia.
Koncentrat chciałam podpowiedzieć ten w słoiczkach ok. 200 g, bo w takich jest tego w sklepach najwięcej, ale widzę, że autor tym razem podał, ile trzeba, choć dopiero ukryte w przepisie...
Przyprawy dajesz wedle uznania, masła zgaduję, że powinieneś dać łyżkę, a mąki tak ze dwie na każdy sos.
Luna7 2013-12-15 10:03:59.862

Wszystko pięknie ładnie ale jakieś proporcje by mogły by zostać podane, nie każdy jest Magdą Gessler i kuchnie ma w małym palcu :p
Pzdr.
~Lord Zawias 2013-12-14 20:05:44.396

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas