7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Tort makowy a' la makowiec "bez ciasta"- Komentarze do przepisu -
350g tofu ;) Tyle dodaję, tyle wychodzi z mojego przepisu na tofu domowe, link jest podany w składnikach :D trzeba zajrzeć. Jeśli można to prosiłabym admina o dopisanie wagi przy tofu, bo widzę nie każdy klika w linka do przepisu źródłowego, może dlatego że jest napisane "np." co sugeruje, że to może być "dowolne" tofu :D
martina 2013-12-18 12:49:50.467
ile potrzeba tego tofu? jakoś nie mogę doczytać...
~olga 2011-09-14 22:33:01.439
@mimikra87
Spróbuj dodać zamiast kaszy manny, drobną kaszkę kukurydzianą (ryżową?). Myślę, że powinno być ok, daj znać jak wyszło ;) martina 2011-06-14 00:50:34.74
"Ściśli" raczej miodu nie używają;) W przepisie jest słód, więc sugerowałabym dodać ewentualnie więcej słodu.
MagdaM 2010-05-22 21:05:20.083
W moim domu jest tradycja robienia takiego ciasta na święta, tylko, że w wersji jajecznej- to najpyszniejsze, co może być! Ale muszę spróbować tego przepisu, gdyż mój mąż jest "ścisły" i jajek nie toleruje. Polecam dodać dla smaku kilka łyżek miodu (prawdziwego!), kilka łyżek domowych wiśniowych konfitur, bardzo dobrze jest też skropić aromatem migdałowym, ale rumowy też pewnie daje fajny efekt. A jak jeszcze skórka pomarańczowa, taka ucukrzona domowym sposobem, to juz w ogole niebo w gębie! nie polecam gotowej masy makowej, bo nie wiadomo, co tam ktoś wrzucił, jest ciemna, wiec moga byc same smieci;)nie ma jak domowe aromaty:)
~Grosik 2010-01-16 11:51:29.721
Pyszny!!! Zrobiłam i gorąco polecam!
~lucy 2009-11-16 08:32:14.886
Hej Oleniko, nigdy nie robiłam z gotowej masy makowej, ale spróbuj, myslę, że tez wyjdzie smaczne. Daj znać jak wyszło.
martina 2009-01-20 16:27:03.759
Jestem ciekawa czy dało by się coś takiego zrobić z masy makowej...
Olenika92 2009-01-20 10:40:14.502
owszem jest mąka, ale ten makowiec to "samo nadzienie" jak mawiaja niektorzy, nie jest zawijany w ciasto, w oryginalnej wersji jajecznej nie ma mąki, dlatego niektorzy mówią na niego "bez ciasta", "bez mąki" mójmakowiec jest struktura podobny do makowca mojej mamy, dlatego nazwałam go a'la makowiec bez ciasta. Ech.. tez mi problem, nazwa ..
martina 2009-01-11 00:13:31.29
Nie bardzo rozumiem dlaczego w nazwie jest "bez ciasta"....Przecież w składnikach jest mąka....
~juju 2009-01-10 22:40:22.698 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Pierwszego dnia, jeszcze ciepłe, nie zachwycało. Drugiego dnia wyszła na jaw jego pyszność. Nawet krewni wegefobi zajadali się i wręcz się domagali więcej.
Wskazówka natury praktycznej: można śmiało robić z gotowej masy makowej (uprzedzając krytykę: wiem, że zdrowiej mielić samemu) - wychodzi bardzo dobre.
kruszonka 2014-12-31 09:56:11.077