7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Boczniaki duszone na ostro (albo i nie) z musztardą

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Połączenie boczniaka z musztardą rewelacyjne. Nie robiłam zasmażki, myślę ze nie ma potrzeby. Z kasza gryczaną rewelacja
mańka 2016-10-31 08:48:09.565


to jest super szybkie i przeprościutkie, a smak- rewelacja!! odkąd odkryłam w małym warzywniaku boczniaki za 8,8pln/kilo, jem prawie codziennie z kaszą gryczaną :) dorzucam też marchewkę. szał!
orzechova 2014-03-27 13:04:29.757


Znakomite. Właśnie zrobiłam na jutrzejszy obiad do pracy i muszę się powstrzymać, żeby nie zjeść wszystkiego już dzisiaj;). Zagęściłam lekko mąką i dodałam pietruszkę, bo pasuje mi do grzybów. To był pierwszy raz kiedy robiłam coś z boczniaków, ale na pewno nie ostatni;)
zielenina 2014-02-23 21:56:57.043

Znakomite połączenie kaszy gryczanej i duszonych boczniaków. Zapomniałam posolić kaszę (jak zwykle), ale sos z boczniaków wyrównał smaki. do tego surówka z pomidorów, kiszonych ogórków i cebulki... Zasmażka z maki do boczniaków nie jest konieczna (dla bezglutenowców). Obiad szybki w przygotowaniu, smaczny i pożywny. Polecam :)
Dana 2013-11-07 13:27:50.591


Robilam bez zasmazki i na jogurcie grackim. polaczenie boczniaka i musztardy- wysmienite. Do tego kasza jeczmienna, i pyszny obiad gotowy.
mandragora11235 2013-06-09 22:19:59.158

Powtórka z przepisu... Och, warto przepisy odświeżać!!! Zwłaszcza, jeśli takie smaczne potrawy:)
Dana 2012-11-06 13:22:00.617

Zamiast zasmażki dałabym gęstego jogurtu naturalnego (typu "grecki"). Do tego czosnek, natka pietruszki + ulubione przyprawy i jak znalazł do kaszy gryczanej, którą widzę na zdjęciu :) Albo mozna boczniaków nie siekać drobno, tylko całe zgrillować na patelni grillowej , osobno zrobić, np. sos pomidorowy i dorzucić grzyby do gotowej potrawy... Pozdrawiam!
~Paulina 2012-01-16 15:10:15.051

Bardzo mi smakowało, ale następnym razem dokonam jednej zmiany: Zrezygnuję z zasmażki, boczniaki uduszę z cebulką podlewając jedynie bulionem i doprawiając musztardą, a następnie tylko delikatnie zagęszczę mąką. Myślę że to sprawi że danie będzie mniej "przaśne", bardziej delikatne i wykwintne. Wydaje mi się, że zamiast musztardy można użyć białego wina - powstanie wtedy bardzo pyszny sos, a potrawa zyska zupełnie inny charakter.
amanii 2011-08-21 15:23:49.103


mrr.. pychota ...
asquilan 2011-04-11 19:28:41.027

mnie nie bardzo smakowało, może to "kwestia smaku":)
~kappa 2011-01-12 21:50:06.595

świetne! podałam właśnie z kaszą gryczaną. udało mi się ja ugotować bez mieszania i nie przypalić nic a nic :)
dałam więcej ostrej musztardy Dijon i ciut ostrej papryki, bo lubię na ostro :)
koleżanka, co od lat nie jadła kaszy gryczanej , bo nie lubiła, wcięło wsio :) ha!
polecam!
MEDeah 2011-01-10 11:43:50.072

rewelacja!:D
Magda-Andrzej 2010-10-24 12:40:09.175

dziś zrobione i zaliczone do ulubionych boczniakowych potraw PYCHA! :)
~ula 2010-02-22 20:00:28.076

Zrobiłam ten przepis używając pieczarek zamiast boczniaków i muszę przyznać że też bardzo dobre:)
mammalin 2010-02-13 17:36:24.242

Właśnie zrobiłam:) rewelacyjne!
mammalin 2010-02-05 22:43:17.909

Pycha :) Jeden z lepszych pomysłów na boczniaki.
ankaopolanka 2009-12-25 18:38:18.392

Bardzo dobre i pożywne danie.
Dana 2009-04-25 14:31:33.381

Polecam to danie i dziękuję za przepis. Świetny pomysł na boczniaki. :-)
bartolome 2009-04-24 23:50:20.282

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas