7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Łazanki z kapustą kiszoną i pieczarkami- Komentarze do przepisu -
Ale jak to? Taką kiszoną (w przepisie jest kiszona) też trzeba gotować? I to tak długo? Czy Wy nie piszecie o takiej zwykłej w całości?
~qwerty 2011-05-01 23:31:11.552 Proste i pyszne! Sypnelam sporo majeranku, zasugerowana przepisem i bałam się, że przesadziłam, ale szczęśliwie nie ;) Za to nie dodałam soli, tylko odrobinę sosu sojowego i trochę pieprzu. kasiarka 2011-04-21 23:39:39.66
przed ugotowaniem kapusty, najpierw trzeba ją pokroić, dzięki temu szybciej się ugotuje
~smakosz 2010-12-02 20:17:58.154
sama w życiu nie robiłam, dostaję łazanki od babci swojego lubego. ona sama robi kluseczki, dzięki czemu są delikatniejsze, ale to co chce dodać, to to, że fajnie jest je ciut przysmażyć na tej patelni:) polecam i tak jak wspomniano sos sojowy dodać na koniec. majeranku nie dodawałam ni razu, spróbuję:)
MEDeah 2010-09-03 12:19:33.944
ja dodaję jeszcze trochę sosu sojowo-grzybkowego i jest super:) ale majeranek też musi być ;p co do kapusty to chyba zależy od kapusty;] ja gotuję ok pół godziny i jest w sam raz:)
Magda-Andrzej 2010-09-02 15:37:28.274
Zgadzam się a Agą, pycha :D Też zrobiłam bez majeranku. Pierwszy raz w życiu ;) Brakowało mi tylko proporcji w tym przepisie. Poszukałam w necie i znalazłam przeróżne - na 0,5 kg kapusty jedni dają drugie tyle pieczarek, inni 200g. Ja wzięłam 0,5 kg i średnią cebulę i moim zdaniem tak jest super.
Druga wątpliwość to ile gotować kapustę... może to lamerskie, ale nie wiedziałam :) Znalazłam gdzieś, że 40-50 min., ale szczerze mówiąc po 20 i 40 min. była prawie taka sama. Podzielcie się własnymi doświadczeniami. patrycccja 2010-02-17 16:53:59.23
Do wody na łazanki można wlać trochę ojeju i wtedy makaron nie będzie się sklejał.
~anonim 2009-05-11 18:05:29.796 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
ryfka 2011-05-02 16:14:54.713