7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Zapiekane pieczarki faszerowane szpinakiem i ziemniakami- Komentarze do przepisu -
Ten przepis nie jest wege. Masło i śmietana są pochodzenia zwierzęcego :/
~Gość 2015-03-29 14:55:33.107
Smaczne danie obiadowe. Polecam jednak nie mieszać ziemniaków ze szpinakiem i serem, jedynie z masłem i z przyprawami, a szpinak pozostawić na wierzchu.
I świeży, sparzony szpinak pasuje nieporównywalnie lepiej! goosha 2010-07-14 20:53:46.602
Farsz robiłam ze świeżego szpinaku, który sparzyłam i podsmażyłam chwilę na margarynie z dodatkiem czosnku, soli i gałki muszkatołowej. Szpinaku nie mieszałam z ziemniakami, ziemniaki ugniecione z masłem i gałką kładłam najpierw, a na to szpinak i ser żółty. Wyszły naprawdę pyszne!
Podałam je do fasolki szparagowej na sposób chiński (www.puszka.pl/przepis/2957-fasolka_szparagowa_na_sposob_chinski.html), brązowego ryżu, który polałam sosem z zapiekania pieczarek i tofu smażonego w panierce z bułki tartej. Obiad wyszedł genialny! ryfka 2009-08-03 17:50:04.345 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Esma 2015-04-01 16:03:10.642