7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ziemniaczano-szpinakowa sałatka z suszonymi pomidorami, pistacjami i sosem koperkowo-musztardowym

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

zrobiłam, obłędnie pyszne!
ziemniaki ugotowałam tylko w mundurkach, a groszek z puszki(niestety)
~kocikici 2013-06-11 13:27:38.173

A prawda! :) I zdrowszy niż inne octy bo nie zawiera kwasu octowego tylko jabłkowy :)
patrycccja 2011-07-16 13:00:32.653

Jabłkowy też jest pyszny i subtelny :)
PaniKasia 2011-07-16 12:39:04.041

Jeszcze jedna uwaga: jeśli użyjemy ciemnego octu, to sos owszem, będzie pyszny, ale będzie wyglądał jak błoto ;) Chociaż po zmieszaniu z sałatką być może nie "pobrudzi" warzyw. Ja jednak dodałam ocet ryżowy - przezroczysty, a do tego delikatniejszy od innych octów, z lekką słodką nutą.
patrycccja 2011-07-14 22:58:28.872


Pyszności! Warto, mimo że przygotowanie trochę zajmuje (no, chyba żeby zrezygnować z ziemniaków, to by było szybciej, ale pełna wersja jest moim zdaniem lepsza :) Poza sezonem szpinakowym można zastąpić go sałatą - tak samo jak strączki młodego groszku zastąpiłam groszkiem wyłuskanym (łupinki były już łykowate).
patrycccja 2011-07-10 19:34:25.71

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas