7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Szuszone pomidory w oliwie (domowej roboty)- Komentarze do przepisu -
czy próbował ktoś suszyć w suszarce do grzybów? czy piekarnik jest jednak lepszy?
~zubr 2012-09-05 21:46:32.797
kejtik, w zeszłym roku suszyłam pomidory po raz pierwszy i z tego co zauważyłam, to robi się tak, jeśli pomidory są za mało wysuszone. Pomidory są wtedy grubsze, mają nieco inną, bardziej miękką konsystencję i właśnie ta skórka dość łatwo się oddziela.
patrycccja 2012-08-30 09:43:48.514
Hej dziewczyny ,zrobiłam pomidory według waszego przepisu,wyglądają tak samo smacznie jak i smakują z małym wyjątkiem skórka z każdego odchodzi i zostaaje w buzi dlaczego proszę o radę jak temu zapobiec bo mam ochotę zrobić ich więcej.
~kejtik 2012-08-09 23:06:43.807
Z fajnych dodatków polecam nie tylko czosnek (wolę świeży niż suszony), ale też kapary (takie ze słoika - samych nie lubię, ale z pomidorów uwielbiam!) lub płatki chili lub ew. chili w proszku (daję malutko, bo nie lubię pikantych rzeczy).
~zeina 2011-09-11 13:55:31.93
Moja teściowa zrobiła niedawno, z 6kg wyszły tylko 4 średnie słoiczki, ale i tak dużo taniej niż ze sklepu.
glima słoików nie trzeba wekować. Pomidory zalewamy wrzącym olejem i to jest wystarczające tak jak olga napisała. Wanieczek 2011-09-09 20:35:30.29
Przepis swietny, ale pomidory moze i sie same zawekuja, ale jak nie zjesz ich w ciagu kilku dni to fermentują. Sloiczki trzeba zagotować, bo inaczej nici z zimowego szamania:)
~glima 2009-09-17 15:25:23.833
Zrobiłam. Pyszne. Ale podczas zalewania olejem pomidory na samej górze prawie się zwęgliły:( Za to reszta jest przecudna:)
~ciekawska 2009-08-06 20:56:07.437 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~klu 2012-09-16 17:51:34.449