7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Marchew na ostro (kuchnia krymska)- Komentarze do przepisu -
Wlasnie jadlam taka salatke, rewelacja. Kolezanka zamiast oleju sojowego dala 2 lyzki octu balsamicznego I 2 lyki cukru. Reszta skladnikow bez zmian. Polecam
~Asia 2014-08-23 21:54:09.336
Zmieniłam w przepisie 1/2 szkl. na 1/4 szkl. oleju. Zazwyczaj nie ingeruję w cudze przepisy, a już na pewno nie w dobór składników czy proporcje, ale tutaj dowody wydają się bezsprzeczne :)
admin 2013-10-28 13:24:06.532
Też myślę, że oleju jest tu 2 razy za dużo. W slodkapasja.blox.pl/2010/02/Marchewka-po-koreansku.html też jest 1/2 szkl. oleju na 1 kg marchewki. I precyzyjne proporcje pozostałych składników: główka czosnku, 3 łyżki cukru, 4-5 łyżek octu, 1 łyżeczka pieprzu, szczypta zmielonej kolendry.
No i pytanie: kuchnia krymska czy koreańska? ;) ~zen 2011-11-28 17:16:35.262
Najpierw znalazłam podobny przepis: puszka.pl/przepis/3593-marchewka_po_koreansku_w_marynacie_czosnkowej_.html i wypróbowałam z powodzeniem, a potem trafiłam na ten i miałam pisac, że się dublują i że w tym przepisie oleju jest 2 razy za dużo, ale jakoś mi się zapomniało. Nie wiem, czy uda Ci się użyc ponownie zalewy do przyrządzenia tej potrawy. Marchewkę zalewasz gorącym olejem; gdy jest zmieszany z octem, efekt już nie będzie taki sam.
MagdaM 2011-11-28 01:42:12.405
Zdecydowanie polecam!!! Ta marchewka jest świetna. Zróbcie ją zwłaszcza tym osobom, które twierdzą, że nie przepadają za tym warzywem, albo uważają, że jest nudne. Jedyna tylko uwaga do przepisu - tego oleju, którym zalewa się marchew jest jak dla mnie za dużo, przed podaniem osączyłem surówkę na sitku, bo za bardzo pływała w tłuszczu. Olej pikantno-marchewkowy zlałem do słoiczka i wykorzystam do gotowania, albo do zrobienia kolejnej porcji tej surówki.
bartolome 2011-11-27 12:49:38.082 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Lupa 2021-09-03 18:37:20.271