7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Papryka, cukinia, bakłażan - warzywa pieczone na blasze- Komentarze do przepisu -
Potwierdzam, marynata świetna. Było bez bakłażana, za to z marchewką i pieczarkami (bardzo fajnie wyszły), a czosnek piekłam w skórce i potem wycisnęłam zawartość na warzywka. Zjedzone z pieczonymi ziemniakami, dipem czosnkowo-bazyliowym i riatą - indyjskim dipem miętowym. Pycha!
ryfka 2014-06-17 17:29:31.768 Marynata do warzyw jest po prostu fantastyczna. Mój ulubiony przepis na pieczone warzywa, szczególnie bakłażany:). zielenina 2014-02-22 22:23:31.575
czasami bakłażana solę i odsączam - ale to do potraw, gdzie jest on głównym składnikiem (salata de vinete, bakłażany marynowane) - do tej potrawy nigdy nie obrabiam wcześniej bakłażana
zabrzanin 2013-08-24 09:56:53.593
czytalam gdzies (na puszce w komentarzach), ze juz dawno tej gorzkiej odmiany sie nie hoduje (ja juz od dawna nie sole i nie odstawiam i nigdy nie byl gorzki)
efedrina 2013-08-19 17:47:20.072
a nie robicie tych cudów z soleniem i odstawianiem bakłażana? ja gdzieś wyczytałam że trzeba koniecznie i zawsze tak robię, ale w sumie chętnie odjęłabym sobie roboty;p tylko się boję że jednak będzie gorzki i zepsuje całość...
ironka 2013-08-19 14:40:05.338
Po prostu rewelacja!!! Podbija podniebienia każdego, kto tylko spróbuje tej potrawy.
kingi 2012-08-17 22:05:41.573
Do tej potrawy czosnek dodaję (w rogach blachy) wpierw cały, w ząbkach i ze skorupką. Po 20-30 min wyciągam go, ściągam skórkę (łatwo się wyciska) i zgniecionego wrzucam z powrotem do potrawy - zapach zabija ;)!
Swaq 2012-07-31 13:16:32.321
Wczoraj zagościły na stole. Tym razem były to cukinia, patisony, cebula, czosnek i pomidorki koktajlowe :) MNIAM
Natka 2012-07-31 09:27:33.221
Pieczone warzywa są rewelacyjne. Zrobiłam właśnie wczoraj , zapach w mieszkaniu powalający. Miałam ochotę łapkami wyjadać te smakołyki :)
Zniszczyłam tylko to danie, bo gdzieś wyczytałam, żeby zrobić z tych warzyw pastę, no i....niestety ani smak ani wygląd mnie nie zachęciły. Smak zrobił się nijaki a wyglądem przypominała ta pasta rybę w oleju, brrr. Zjem dziś na siłę z kuskusem.. Natka 2011-08-26 10:54:54.155
Boskie w swojej prostocie! Dla tych, którzy jak moja mama (piekarnik na prąd ;))są przerażeni czasem pieczenia donoszę, że wystarczy pokroić na cieńsze (ale wcale nie cieniutkie) plastry, aby móc skrócić czas nawet do 20 minut. A warzywa i tak będą odpowiednio przypieczone. Dodałam zmiażdżony czosnek na samym początku - przypiekł się do śmiesznych granulek ;)
ktosgdzies 2011-04-23 19:59:43.136 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
ryfka 2014-06-29 12:01:24.995