7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Gołąbki bez zawijania

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

też takie robię, ale z kaszą jaglaną i soczewicą, już bez granulatu. bardzo lubię, ale nie zapiekam dodatkowo, wszystko przygotowuję w garnku.
majczi 2014-02-06 20:26:35.7

Myślę, że kotlety spokojnie powinny wyjść z takiej masy. Najlepiej, jeśli ryż będzie trochę rozgotowany. Próbuj z jajkiem, mąką, nawet zwykłą i bułką tartą, w zależności od tego, na ile masa jest wilgotna.
ryfka 2013-12-12 23:08:46.89

Niby sama wymyśliłam, a Puszka juz to ma!! Superowo! Spróbuje zrobić jak kotlety, tylko z ryżu i kapusty, przynajmniej część. Musi być jakieś lepiszcze - mąka z cieciorki? bułka tarta? jajko?
izabeli 2013-12-12 21:22:00.966

Polecam Eko-kostki z Rossmana ;)
florka 2013-01-15 13:58:39.942


Jak dla mnie strzał w dziesiątkę! W końcu będę mogła jeść częściej moje ukochane gołąbki. Co prawda kompletnie nie trzymałam się przepisu(gołąbków nawet nie zapiekałam, bo nie doczytałam...), zrobiłam sos i gołąbki po swojemu, ale tu nie o to chodzi, oceniam pomysł na gołąbki bez zawijania :-)
Moje gołąbki są bardzo "skromne" - smażona cebula, utarta marchewka, ryż i kapusta. Wcześniej dodawałam też proteinę sojową, ale raz jej nie miałam, zrobiłam taką wersję i stwierdziłam, że jest super :-) Jem zawsze z ziemniakami - pycha!
Iwo-na 2012-08-12 15:31:31.13

Zależy jakich kostek (lub bulionu w proszku) użyjesz. Poza tym nic nie stoi na przeszkodzie żeby użyć jarzynki (suszonych warzyw) i soli. Poza tym w tego typu produktach łatwiej uniknąć tłuszczu zwierzęcego niż inozynianu sodu (wzmacniacza smaku produkowanego z mięsa).
patrycccja 2011-07-16 12:59:38.629

kostki warzywne ? do wegańskiego dania ? przecież tam jest tłuszcz zwierzęcy.
~lol 2011-07-16 00:53:53.072

Zrobiłam dziś "gołąbki" bardzo podobne do tych z przepisu - z samej kaszy i kostki sojowej, z kapustą wyłożoną jeszcze pomiędzy dwie warstwy farszu, pomidorów i przypraw. Przepyszne danie na dwa, trzy dni. Duży plus - są znacznie mniej czasochłonne w przygotowaniu niż zwykłe gołabki. Polecam!
xxl 2009-11-21 22:30:58.066

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas