7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Tempura

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Nigdy nie robiłam, bo nie wiedziałam jakie proporcje. Podobno sprawdzają się 50 g pszennej mąki, 25 kukurydzianej i 1/2 szkl. zimnej wody (najlepiej gazowanej). Do sprawdzenia.
~cynk 2013-10-12 10:41:56.072

W cieście pół na pół mąka z otrębami też się sprawdza :) Wychodzi wtedy taka chrupiąca panierka :)
Luna7 2012-05-25 23:20:15.339

ja spotkałam się kiedyś z przepisem, w którym zamiast wody była zielona herbata (w sensie napar, nie liście) :]
~Ż. 2012-01-17 17:44:59.124

Do tempury ja dodaje mąkę kukurydzianą i pszenną w proporcjach pół na pół. Ciasto jest inne niż naleśnikowe i chrupiące. Polecam też dodanie ziół do ciasta. Pycha.
~Kas 2012-01-17 17:09:26.473

Todokanai, niezbyt dużo wnosisz pisząc coś takiego. Milej byłaby widziana konstruktywna krytyka. Lepiej napisz, jak to ciasto powinno wyglądać - w sensie z czego i jak powinno być robione :)
patrycccja 2010-05-16 13:07:30.6

Niestety to ciasto nie ma z tempurą nic wspólnego. (;
todokanai 2010-05-15 22:13:37.231

Zrobiłam tempurę z surowych warzyw (brokuły, kalafior, bakłażan) i grzybków. Potwierdzam, nie trzeba ich wcześniej gotować, wychodzą mięciutkie. Ale jest jeden minus - są strasznie tłuste a przez to ciężkie.
ryfka 2009-05-09 17:57:17.579

Ale frytki, żeby ziemniaki nie były surowe smaży się trochę dłużej- w tym czasie ciasto by się raczej przypaliło, a tu chodzi raczej o takie delikatnie ozłocone zewnętrze i nie surowe wnętrze nam.
efedrina 2009-04-16 16:28:52.376

Nie rozumiem dlaczego tak piszecie, nie trzeba niczego wcześniej gotować, to sie robi w gorącym tłuszczu, przecież gdy robimy frytki nie gotujemy wcześniej ziemniaków...
polecam też twarde części kapusty :-)
~sangria 2009-04-15 14:27:32.855

Warzywa typu brokuł czy marchewka warto podgotować krótko na parze.
Mja, masz do wyboru np. paprykę pokrojoną w większe kawałki, fasolkę szparagową, !CUKINIĘ! , cebulę, pieczarki, ugotowane ziemniaki tez się zresztą smaży w cieście ;)
efedrina 2009-04-05 23:35:16.696

Nie nastawiam się negatywnie ;) Po prostu jeśli chodzi o surowe warzywa to mam ograniczone możliwości, bo właśnie np kalafiora czy brokułów raczej nie zjem.
Mja 2009-02-13 09:51:49.558

Ja je trochę podgotowałam w mikrofali, osobiście nie lubię np. twardych brokułów czy kalafiora. Po smażeniu w oleju były takie w sam raz, ani za twarde ani za miękkie.
bakademona 2009-02-12 12:51:10.409

a dla mnie to wlasnie wielce apetyczne, surowe chrupiace jeszcze warzywka... Spokojnie - to nie mieso, nie trzeba preparować...
sangria 2009-02-11 19:30:37.993

Dlaczego autor przepisu się nie wypowiada, heh? Mja, jak na mój gust, te warzywa troszkę zmiękną, bo są smażone w głębokim oleju. Myślę, że nic się nie stanie, jeżeli je podgotujesz - jeśli tak lubisz oczywiście ^^ Nie wiem też, dlaczego od razu nastawiasz się negatywnie. Tak, czy siak, surowe warzywa to samo zdrowie, no nie? ^.-
Shaera 2009-02-11 16:20:20.951

Surowe warzywa w cieście - mało apetycznie to brzmi...
Mja 2009-02-11 12:52:51.279

Mja, najbardziej prawdopodobne, że w tym przepisie chodzi o surowe (na 99%) ^^
Shaera 2009-02-10 16:20:26.766

I te warzywa mają być surowe?
Mja 2009-02-10 05:08:06.781

Pycha! Ja zrobiłam brokuły, kalafior i marchewkę, do ciasta dodałam trochę sosu sojowego(tak żeby zrobiło się takie beżowo-kremowe). Dobrze smakuje z sosem czosnkowym. Właśnie pożeram drugi talerz :)
bakademona 2008-11-26 15:04:02.567

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas