7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Tempura- Komentarze do przepisu -
W cieście pół na pół mąka z otrębami też się sprawdza :) Wychodzi wtedy taka chrupiąca panierka :)
Luna7 2012-05-25 23:20:15.339
ja spotkałam się kiedyś z przepisem, w którym zamiast wody była zielona herbata (w sensie napar, nie liście) :]
~Ż. 2012-01-17 17:44:59.124
Do tempury ja dodaje mąkę kukurydzianą i pszenną w proporcjach pół na pół. Ciasto jest inne niż naleśnikowe i chrupiące. Polecam też dodanie ziół do ciasta. Pycha.
~Kas 2012-01-17 17:09:26.473
Todokanai, niezbyt dużo wnosisz pisząc coś takiego. Milej byłaby widziana konstruktywna krytyka. Lepiej napisz, jak to ciasto powinno wyglądać - w sensie z czego i jak powinno być robione :)
patrycccja 2010-05-16 13:07:30.6
Zrobiłam tempurę z surowych warzyw (brokuły, kalafior, bakłażan) i grzybków. Potwierdzam, nie trzeba ich wcześniej gotować, wychodzą mięciutkie. Ale jest jeden minus - są strasznie tłuste a przez to ciężkie.
ryfka 2009-05-09 17:57:17.579
Ale frytki, żeby ziemniaki nie były surowe smaży się trochę dłużej- w tym czasie ciasto by się raczej przypaliło, a tu chodzi raczej o takie delikatnie ozłocone zewnętrze i nie surowe wnętrze nam.
efedrina 2009-04-16 16:28:52.376
Nie rozumiem dlaczego tak piszecie, nie trzeba niczego wcześniej gotować, to sie robi w gorącym tłuszczu, przecież gdy robimy frytki nie gotujemy wcześniej ziemniaków...
polecam też twarde części kapusty :-) ~sangria 2009-04-15 14:27:32.855
Warzywa typu brokuł czy marchewka warto podgotować krótko na parze.
Mja, masz do wyboru np. paprykę pokrojoną w większe kawałki, fasolkę szparagową, !CUKINIĘ! , cebulę, pieczarki, ugotowane ziemniaki tez się zresztą smaży w cieście ;) efedrina 2009-04-05 23:35:16.696
Nie nastawiam się negatywnie ;) Po prostu jeśli chodzi o surowe warzywa to mam ograniczone możliwości, bo właśnie np kalafiora czy brokułów raczej nie zjem.
Mja 2009-02-13 09:51:49.558
Ja je trochę podgotowałam w mikrofali, osobiście nie lubię np. twardych brokułów czy kalafiora. Po smażeniu w oleju były takie w sam raz, ani za twarde ani za miękkie.
bakademona 2009-02-12 12:51:10.409
a dla mnie to wlasnie wielce apetyczne, surowe chrupiace jeszcze warzywka... Spokojnie - to nie mieso, nie trzeba preparować...
sangria 2009-02-11 19:30:37.993
Dlaczego autor przepisu się nie wypowiada, heh? Mja, jak na mój gust, te warzywa troszkę zmiękną, bo są smażone w głębokim oleju. Myślę, że nic się nie stanie, jeżeli je podgotujesz - jeśli tak lubisz oczywiście ^^ Nie wiem też, dlaczego od razu nastawiasz się negatywnie. Tak, czy siak, surowe warzywa to samo zdrowie, no nie? ^.-
Shaera 2009-02-11 16:20:20.951
Mja, najbardziej prawdopodobne, że w tym przepisie chodzi o surowe (na 99%) ^^
Shaera 2009-02-10 16:20:26.766
Pycha! Ja zrobiłam brokuły, kalafior i marchewkę, do ciasta dodałam trochę sosu sojowego(tak żeby zrobiło się takie beżowo-kremowe). Dobrze smakuje z sosem czosnkowym. Właśnie pożeram drugi talerz :)
bakademona 2008-11-26 15:04:02.567 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~cynk 2013-10-12 10:41:56.072