7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Bigos bez kapusty (pieczarkowo-marchwiowy z ogórkami kiszonymi)- Komentarze do przepisu -
Pyszny,robię go już drugi raz,goście zachwyceni.
~Roma 2016-12-09 11:00:11.262
Przepyszny! Co chwilę podchodzę i podjadam. :-)
Dodałam liście laurowe i sporą garść suszonych grzybów. W pewnością wrócę do tego przepisu nie raz. aniolec 2015-05-18 17:42:46.094
Wykorzystałam mojego Brauna z dużymi otworami i praca prościutka... Przepis znalazłam w moim schowku na puszka.pl. Widocznie już kiedyś miałam go zamiar wypróbować. Bardzo dobry bigos z ziemniakami zrobiłam, ale ciut, wręcz bardzo duży ciut za ostry mi wyszedł.
Dana 2014-03-31 16:39:14.651
Polecam!Tylko sporo koncentratu dodajcie oraz z jednego,dwa ogórki więcej żeby bigos miał kwaskowy smaczek bardziej ;)
Pan Ładny 2014-02-08 14:58:56.748
Bardzo dobry:) Jesienią zrobiłam ogórki po meksykańsku z połowy porcji, ale zapomniałam i papryczki chili dałam, jak dla całej porcji i ..wyszedł lekki ogień. Postanowiłam w tym przepisie wykorzystać ogórki co, do których chętnych jest niezbyt wielu ;)
Wg. mnie wychodzi tego bigosu jak dla 6 osób, dlatego część zamknęłam w słoiki. Natka 2013-04-20 14:18:51.255
Wyszło pysznie, następnym razem dodam trochę mniej ogórków kiszonych.Dziękuję za pyszny przepis!!!!
kasik1973 2013-01-22 14:53:40.693 Dobre! Starłam tylko marchewkę, żeby imitowała kapuścianą breję, ale następnym razem zetrę także ogórki, żeby efekt był lepszy i warzywa lepiej zmieszały się ze sobą. Smaczne i tanie, jedzenia na dwa dni (dla dwóch osób), tylko do krojenia i tarcia warto zaangażować drugą osobę, bo robota jest trochę męcząca :P Następnym razem zrobię z ziemniaczkami i tak się zastanawiam - lepiej podać je obok czy wrzucić do bigosu i podać razem (czy wtedy nie zepsuje to efektu, jeśli wyjdzie bigoso-gulasz-nie-wiadomo-co)? Muzo Natchniuzo 2013-01-05 15:07:20.896
Pyyyyszny, nie wiedziałam że taki dobry bigos będę umiała zrobić ;)
MrAdelinek 2012-08-30 22:12:59.457 Szybki, prosty "bigosik". Smakuje niemal jak prawdziwy. Następnym razem dodam suszone grzybki i już ciężko będzie odróżnić :) nechebet 2012-04-27 09:00:29.392 Proste i pyszne, dodatkowo można modyfikować wg własnego gustu smakowego. High five ! Igor 2012-03-17 12:36:46.204
Super przepis zwłaszcza że niezbyt mogę jeść kapustę to wprost przepis dla mnie :)
agnmid 2012-02-28 15:28:42.541
pycha, ja dodaje jeszcze lisc laurowy, ziele i suszone grzybki, lepszy od prawdziwego:)
~martulkaq 2012-02-03 18:34:29.523
Przepis rewelacyjny !!!!! Ja dodałam jeszcze parę suszonych grzybów i wlałam trochę wody z ogórków bo wolę bardziej wilgotną wersję. :)
donwie 2012-01-12 19:06:36.273 jak dla mnie w ogóle nie czuć braku mięsa, bigos wyszedł wyśmienity. do smaku dodaliśmy jeszcze majeranku krzemian 2011-10-11 02:28:32.867
Pyszny! Po prostu genialny:D Robiłam już kilka razy, jest to jeden z moich ulubionych przepisów :)
sunflower_ren 2011-04-30 14:42:08.211
fajny przepis, danko wydaje się być pyszne, będę próbowała
~PASIA 2011-03-17 00:04:46.318
kobity.! uratowałyście mnie pomysłem na dzsiejszy obiad.!
bigosik + pieczone kartofelki z ziołami = najedzony i zadowolony brzuch mego mężczyzny. zaraz lecę do sklepu i zabieram się do gotowania :) wybitna 2011-01-15 12:18:18.276
Po prostu PYCHOZJA!!! :) Dodałam jeszcze liście laurowe i ziele angielskie, zeby był bardziej zbliżony do prawdziwego bigosu.
~bura 2010-12-16 13:55:55.444
super dobre, dnia następnego dorzuciłam grzybów z lasu do gara i było jeszcze lepsze:)
juuu 2010-12-11 13:55:43.275
Wyśmienite:) danie wywołało we mnie łakomstwo, co się (na szczęście) rzadko zdarza. Na tarce starłam tylko ogórki, bo marchewki i pieczarek mi się nie chciało - choć starkowana marchew pewnie byłaby lepsza niż pokrojona w nieduże kawałki.
jazgottt 2010-11-13 12:51:31.712
Użyłam do tego moich średnio udanych ogórków kiszonych i to był mój błąd. Zdecydowanie lepiej by smakowało z takimi dobrze doprawionymi itd. Po za tym wyszło bardzo smaczne. :)
Irokezik91 2010-11-08 10:44:11.629
Cos niesamowitego. Zrobilam raz-nie minela godzina jak garnek zostal calkowicie oprozniony:) Dodaje jednak jeszcze troche soku z ogorkow bo lubie bardziej kwasne potrawy. Nawet moj miesozerny J. jest nim zachwycony.
dak0ta 2010-09-14 13:32:41.508
Wow, to jest... genialne! Widziałam na wegedzieciaku, że sporo ludzi chwaliło, ale i tak nie spodziewałam się takich pyszności :) Tym bardziej ze połączenie składników jest dosyć... oryginalne. A tu niespodzianka! Kwaśny smak ogórków genialnie łączy się ze słodyczą marchewki i cebuli oraz z aromatem pieczarek.
Nie ścierałam warzyw na tarce, bo chciałam mieć konkretniejszą konsystencję. Cebule po przekrojeniu posiekałam w cienkie paski, resztę w plasterki, przy czym marchewkę dość cienko (a i tak na patelnię trafiła jako pierwsza). Same przygotowania zajęły mi ok. pół godz., bo warzyw jest jednak dużo, ale zdecydowanie było warto :D Do tego 2 kopiaste łyżeczki koncentratu, sól, pieprz i palce lizać! :) patrycccja 2010-01-06 16:17:33.508 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Mae 2018-02-24 10:34:38.695