7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Zapiekanka tagliatelle z fenkułem i cukinią- Komentarze do przepisu -
Hm, może masz rację, że ser i śmietana da się pominąć. Ale ja jeszcze nie opracowałam metod zastępowania takich scalających mas w potrawach typu zapiekanki, quiche, tarty, a nie chciałabym żeby się wszystko rozsypywało. Jak się tego nauczę to i do tego przepisu może wrócę :) Thx.
~Kuna 2009-09-13 18:56:56.656
Tak, naprawdę jemy sporo sera żółtego, ale nie z powodu przejścia na wegetarianizm. Ja od dziecka lubiłam ser żółty, a że dobrze komponuje się z makaronami i czerwonymi sosami, które też uwielbiam, to często jest częścią naszego obiadu.
W zapiekankach ser żółty scala składniki, ale nie jest konieczny. Jestem pewna, że ta zapiekanka wyjdzie równie dobrze bez sera żółtego i śmietany. ryfka 2009-09-13 15:26:55.418
O rany, dlaczego w twoich przepisach tyle sera, śmietany i innego nabiału? Czy naprawdę tak się odżywiacie? Też miałam fazę sera żółtego, kiedy przeszłam na wege, ale to trwało z miesiąc no i nie wszystko tonęło w nabiale.
Szukam fajnego, sprawdzonego przepisu na coś zapiekanego z fenkułem, bo sam fenkuł pieczony z oliwą i przyprawami niekoniecznie mi wyszedł :/ Zanim do niego wrócę chcę spróbować coś innego, gdzie fenkuł jest dodatkiem. ~Kuna 2009-09-13 00:37:31.469 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Lubię zapiekanki dlatego, że jest to danie które można zrobić np. dzień wcześniej albo rano. Zwykle są czasochłonne, dlatego jest to dobry pomysł na dzień, w którym nie ma się czasu na gotowanie w godzinach popołudniowych.
ryfka 2009-09-13 22:37:18.331