7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Marynowane rzodkiewki- Komentarze do przepisu -Bardzo smaczna marynata i to nie tylko do rzodkiewek. Daje radę nawet parchatym kalarepom. :) Myślę o użyciu jej do innych chrupkich warzyw. Marchewki np. by dobrze pasowały. drevni_kocur 2015-01-03 23:09:56.851
Użyłam sosu sojowego ciemnego i octu ryżowego. Soli nie dodawałam. Zrobiłam z 2 pęczków trochę podwiędniętych, ale ostrych rzodkiewek. Wstawiłam na noc do lodówki i były rewelacyjne do kanapek na śniadanie i do sałatki do pracy (pokroiłam je w ćwiartki).
Smaki w marynacie świetnie się mieszają. Użyłam ją powtórnie do zamarynowania tofu (siedzi teraz w lodówce, będzie grillowane na obiadokolację). Zrobię jutro większą ilość. Ciekawe jak długo takie rzodkiewki mogą stać i czy można je jakoś zapasteryzować na zimę? ~Marta 2014-05-22 11:04:24.917
Ja używałam i było ok. A jeszcze później stała się bazą do zupy fasolowo-pomidorowej ;)
Luna7 2013-06-15 13:40:52.037
Najlepsze rzodkiewki ever!
Myślicie, że mogę użyć marynaty drugi raz? ~jvlia 2013-06-13 21:53:53.894 rewelacyjne! a z pozostałego sosiku zrobiłam kolejną sałatkę na szybko z kapusty pekińskiej i pomidorów. aberracja 2013-06-09 20:00:17.412
Nie no, zakochałam się w tej marynacie :D Z jej powodu częściej jadam rzodkiewki ;) Wspaniały aromat.
patrycccja 2009-10-14 17:32:36.395
ja je robię od kilku lat co roku w sezonie
cieszę się, że smakują i innym ~margot 2009-09-26 16:28:46.621
To ja dodam od siebie, że następnego dnia rzodkiewki jeszcze nie tracą na ostrości, ale po dwóch dniach stają się znacznie łagodniejsze. Bardzo mi się to podoba bo lubię tylko łagodne :)
patrycccja 2009-09-26 12:29:01.625
Rzodkiewki wyszly przepyszne. Chociaz musze powiedziec, ze dopiero dzisiaj (po 24 godzinach) w pelni docenilam ich smak. Musialy postac. DZIEKUJE za zamieszczenie przepisu!!!
helutka67 2009-09-26 03:16:00.794
Na kanapki to może nie, bo będą uciekać (chyba żeby pokroić je w plasterki), ale do kanapek to jak najbardziej! Jako jarzynka na pewno też by było fajne. Zrobiłam ją właśnie pierwszy raz - ma fajny, orzeźwiający, lekko słonawy smak. Oczywiście czuć też smak samej rzodkiewki i aromat czosnku i imbiru - bardzo fajne połączenie. Im dłużej wyjadam tym chętniej sięgam po kolejną ;)
Miałam tylko biały ocet balsamiczny, delikatny i dość słodki w smaku, więc dałam jeszcze odrobinę soku z cytryny. patrycccja 2009-09-24 12:30:02.022
Ciekawy przepis. Jak je uzywac? Jako "jarzynke" to obiadu? Czy na kanapki?
helutka67 2009-09-23 22:20:20.225 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Jeśli ktoś ma mało ostre rzodkiewki, to polecam potrzymać w zalewie dłużej, żeby nabrały ostrości, moje po 5 dniach były lepsze.
ryfka 2015-07-23 22:13:53.621