7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Sos hawajski do słoików- Komentarze do przepisu -
Moja mama robi od lat bardzo podobny sos w ilościach hurtowych. Nie jesteś czasem moją siostrą? :)
Tak jak patrzę na przepis, to jedyne zmiany są takie: - nie zagęszcza się tego sosu mąką. Jest dosyć gęsty, a jeśli nie to można po otworzeniu zagęścić. - papryka żółta, czerwona i zielona pokrojone wzdłuż w grube paski. W ogóle wszystko jest krojone nie-drobno. - świetnym dodatkiem są pędy bambusa - stąd mój tata nazywał ten sos chińskim i jako taki go znam. My jemy go zawsze z ryżem (rodzice jeszcze z przesmażonym kurczakiem) lub makaronem ryżowym. - zamiast chili w proszku jedna papryczka pokojona w paski. Poza tym wszystko jak powyżej, ale u nas to się robi zaczynając od 10 kg pomidorów (dwa wojskowe gary). Sama nie zrobię, bo nie mam takich wielkich garnków, ale zawsze przywożę od mamy kilka słoików. W zimie otworzyć, ugotować ryż i błyskawiczny pyszny obiad gotowy. Jak byłam mała to wyławiałam kawałki ananasa i zjadałam je najpierw, takie skrzywienie. Bardzo polecam, zróbcie ilość hurtową. Sos jest przepyszny, a wcale nie ma przy nim dużo roboty. ~Marta 2013-10-15 01:29:05.638
Sos naprawdę pyszny, zrobiłyśmy z koleżanką 20 słoików. Wyszedł nam bardzo pikantny (HOT!), ale degustacja z ryżem wyszła optymalnie. Eksperyment na pewno będę powtarzać za rok, ale dodam mniej pieprzu :)
fear77 2011-08-22 19:57:46.341 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
ryfka 2014-08-24 11:19:23.306