7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Crumble: najprostsza szarlotka

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Bo crumble nie jest od tego, żeby wyglądać jak eleganckie ciasteczko podane na talerzyku ze srebrnym widelcem ;) Jeśli chcecie, żeby było ładne, to pieczcie w małych, "jednoosobowych" foremkach lub podawajcie w miseczkach, a nie na talerzykach. Ale tak czy siak będzie miało domowy, rustykalny charakter.
patrycccja 2012-10-02 16:23:09.19

Rozwala się nawet z ciastem od dołu i na górze, ale jest absolutnie przepyszna :)
~Ula 2012-09-30 23:34:41.011

Właśnie się dopieka i pachnie znakomicie! Nawet już trochę podjadłam, by sprawdzić, czy już dobra ;) Mniam!
Zrobiłam z mąki razowej i przygotowałam 2x tyle ciasta co w przepisie i dałam na spód.
~Kate W. 2011-10-30 18:55:04.063

Ja robiłam to tyko mojemu ukochanemu i jego nie bardzo interesowało to że sie troche rozpada :P W wersji dla gości można po prostu zrobić wicej ciasta i dać je na spód :P
Malwua 2010-04-21 14:54:13.223

Da się to jakoś elegancko podać? Żeby nadawało się dla gości... Bo bez ciasta na spodzie jakoś nie bardzo to widzę... Chyba żeby potraktować to jako crumble (angielski patent - na dole owoce, na górze kruszonka) i zapiec w mniejszych miseczkach - ale to już wtedy nie jest szarlotka :)
~pat 2010-03-17 12:24:26.101

Płatki owsiane można też zastąpić przez płatki kukurydziane, jęczmienne, otręby, orzechy, migdały i co tam dusza zapragnie :-)
~blamagda 2010-02-10 22:38:30.278

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas