7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ciasto z dyni

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


bardzo smaczne i szybkie do zrobienia, smakuje jak piernik marchwiowy, aczkolwiek wyszedł mi zakalec :(. możliwe że to moja wina, więc daję 5 gwiazdek.
majczi 2015-11-09 22:04:52.423


Baaardzo pyszne :) zarówno zaraz po, jak i nieco później...
Wilgotne i sycące, ale nie ciężkie, choć w trakcie przygotowania żywiłam niejakie obawy, czy wyrośnie. Wyrosło, a teraz znika w towarzystwie ulubionych smarowideł (ananasowego!), o różnych porach dnia. Z dodatkiem słonecznika i rodzynek; mąka mieszana.
Bardzo polecam, można ew. podkręcić smak w korzennym kierunku.
Brak jednej gwiazdki za jajka. (Jeśli ktoś ma pomysł, czym je zastąpić, chętnie przetestuję).
chez_paulina 2015-10-30 16:06:33.02


swietne ciasto na jesien. Pyszne i proste
pamelal 2013-10-12 14:43:47.986


Proste i smaczne. Na pewno powtórzę nie raz :)
Ekasha 2013-09-09 08:46:25.516

Zrobilam dokladnie jak w przepisie (jak rzadko, bo zwykle cos modyfikuje i zmieniam po swojemu) i musze przyznac, ze ciasto bardzo dobre, daje mu 5/5 :)
ogia 2012-12-01 18:36:30.769

Ciasto bardzo smaczne, nie przesłodzone. Ma smak piernika. Dyni zupełnie nie czuć. Moje wymagało dłuższego pieczenia. Zachęcam do spróbowania.
~Justyna 2012-10-31 19:22:05.009

Zrobiłam to ciasto pierwszy raz i muszę przyznać że jest naprawdę dobre, pomimo że ja za dynią nie przepadam.
~Ewa 2011-11-21 12:15:18.323

Zrobiłam po raz kolejny. Nawet nie-wegetarianom smakował, a mama powiedziała że lepszy niż bochenek, który od wielu lat jest naszym ulubionym ciastem :)
Vanja86 2011-11-13 15:36:28.623

Powtórzę za poprzedniczką że super ciasto :) ja dałam 2 szklanki pszennej i szklane mąki żytniej razowej. Następnym razem więcej bakalii i jakieś przyprawy korzenne. Smakuje jak piernik. Polecam
Vanja86 2010-10-16 18:06:27.104

Super ciasto, naprawdę dobre. Zostało zjedzone w oka mgnieniu przez moich przyjaciół. Moja modyfikacja: zamiast sody dodałam proszku do pieczenia. Zamiast orzechów: płatki migdałowe. Jako mąkę : 2 szklanki zwykłej i 1 szklanka gryczanej.
~viola 2010-02-02 14:45:10.377

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas